Samuraimiekka heilui välienselvittelyssä Oslossa

Kaksi vakavasti haavoittunutta sairaalassa, kolme pidätettyä ja poliisin halussa muun muassa käsiase ja samuraimiekka. Siinä lopputulos Oslossa sunnuntaina sattuneesta verisestä välisenselvittelystä, jonka vaiheita kauhistuneet sivulliset seurasivat.

Ampumavälikohtauksen jälkeen Ullevålin yliopistosairaalaan tuotiin kaksi nuorta miestä, joista molemmilla oli ampumahaavoja. Toisella on oli myös vakavia vammoja, jotka hän oli saanut miekaniskuista. Iltapäivälehti VG kertoi, että miehen toinen käsivarsi oli hakattu irti.

Miehen tila on kriittinen, kertoi Finn Abrahamsen Oslon poliisista. Hän ei kuitenkaan vahvistanut, oliko mies menettänyt käsivartensa yhteenotossa.

Norjalaisviestimien mukaan kaikki välienselvittelyyn osallistuneet kuuluivat Oslon tamiliyhteisöön. Poliisilla ei kuitenkaan heti ollut tietoa tapahtuman taustoista.

- Meidän tiedossamme on, että tamilien keskuudessa on viime aikoina ollut välikohtauksia. Emme kuitenkaan tiedä, onko tällä tapuksella yhteyksiä niihin, Abrahamsen sanoi.

Tapauksen jälkeen Oslon tamiliyhteisön edustaja pahoitteli, että välikohtaus voi olla omiaan tahraamaan koko yhteisön maineen.

- Tämä on varsin traagista. Meillä tamileilla on hyvä maine tällä alueella. Nyt pelkäämme, että maineemme on mennyt pitkiksi ajoiksi, sanoi Balasingham Yogarajah VG-lehdelle.

(MTV3-STT-NTB)

Lue myös:

    Uusimmat