Samu Haber kommentoi saamaansa huumetuomiota: "Ihan itse menin urpoilemaan ja pulinat pois"

14:35
Samu Haber kertoo miten korona-aika on ravistellut hänen elämäänsä.

Samu Haber tuomittiin huumeiden käyttörikoksesta.

Muusikko Samu Haber sai tuomion huumeiden käyttörikoksesta niin kutsutun Katiska-vyyhdin osalta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Haberin maksamaan 10 päiväsakkoa. Hänen tuloilla tämä tarkoittaa 5490 euron sakkoja.

Muusikko otti Instagramissa kantaa saamaansa tuomioon. 

– Kallis oli viimeinen kesälomapäivä 2019. No, ihan itse menin urpoilemaan ja pulinat pois, Haber kirjoittaa.

Mikäli upotus ei toimi, näet julkaisun myös täältä.
– On hienoa elää oikeusvaltiossa jossa voi luottaa systeemiin. Oikeus toteutui ja asiat ovat juuri niin kuin olen alusta asti kertonut. Valtio korvaa mun oikeudenkäyntikulut, minä maksan sakkoni, näin kuuluukin, hän jatkaa.

Julkaisussaan Haber puhuu oikeudenkäyntiinsä liittyvistä epäkohdista. Muusikon mukaan häntä yritettiin yhdistää väkisin tekoa laajemmin Tranbergin ja Ranta-ahon toimiin.

– Oikeudenkäyntiä ei olisi siis tarvittu, koska myönsin kaiken heti kättelyssä poliisille ja ihmettelin hetkittäin itsekin miksi minut pitää väkisin yhdistää moiseen kokonaisuuteen. Syitä on varmasti monia. Ehkä kokemuksesta oli kaikessa kuluttavuudessaan ainakin se hyöty, että ihan varmasti muistan tämän session lopun ikääni ja siten osaan olla hölmöilemättä näin.

Haber peräänkuuluttaa totuudenmukaisuutta ja sitä, että virheistä on opittu. 

– Virheitä tulen edelleen tekemään, mutta en ikinä enää mitään tällaista. Ja ehkä kaikki tapahtunut toimii hyvänä todisteena sille, että totuudessa pysyminen, virheidensä myöntäminen ja anteeksipyyntö kannattaa aina mikäli on aihetta. Vaikka välillä se on helvetin noloa, hän myöntää.

Kaiken keskellä Haber pyrkii ajattelemaan tapauksesta oppimiaan positiivisia puolia. Muusikko voi luottaa tukiverkostoonsa haastavilla hetkillä.

– Toki myös se hyöty kokemuksesta oli, että se paljasti taas muutaman yllättävän turvasataman tulevia aallokkoja varten. Niiden vanhojen lisäksi. Kiitos vielä kerran sinulle, jolla oli sydän paikallaan etkä epäröinyt laittaa mulle viestiä tai soittaa. Oli pari aika huimaavaa hetkeä tuossa ja annoit jotain todella arvokasta. En unohda. Tiedätte missä olen, kun itsellänne menee sukset ristiin, Haber kiittelee.

Samassa yhteydessä Haber kannustaa pysymään erossa huumeista. 

– Huumeet ovat vaarallisia aineita ja suosittelen kaikkia ikään katsomatta pysymään kaukana niistä.

Haber aikoo jättää tapahtumat taakseen ja keskittyä tulevaan. Sanojensa mukaan hän ei aio enää osallistua vastaavaan toimintaan.

– Mennään nyt vielä yksi päivä näillä otsikoilla ja sen jälkeen minua ei näissä merkeissä nähdä. Mikäli tapahtumien kulku osaltani vielä kiinnostaa, käyn ne lyhyesti läpi kirjani loppupäässä. 

– Jatkossa teen parhaani mukaan ihan muunlaisia otsikoita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja