Samu Haberin poikkeusvuosi on vaatinut paljon kompromisseja: sairasti koronan ja kuvasi the Voice of Germanya "pahvilaatikosta"

14:35
Samu Haber kertoo koronavuodestaan ja Sunrise Avenuen jäähyväiskiertueesta.

Samu Haber kertoo koronavuoden tuomista muutoksistaan.

Muusikko Samu Haber vieraili MTV Uutiset Livessä lauantaina. Haastattelussa Haber kertoo sairastaneensa koronan viime syksynä.

– Olihan siinä paljon kaikenlaista ja meni aikamoiseksi sekoiluksi, Haber muistelee koronavuottaan.

Muusikko kertoo koronatestien tulleen erittäin tutuiksi. Haber sairastikin koronan viime syksynä - täysin oireettomasti. 

– Olen tehnyt 50 koronatestiä, joista yksi oli positiivinen viime syksynä. 

Sairastumisestaan Haber kertoi alun perin sosiaalisessa mediassa. 

– Se (positiivinen koronatulos) oli vaikeaa uskoa aluksi, sillä minulla ei ole ollut lainkaan oireita ja tunnen oloni täysin normaaliksi. Mutta tämä on toki juuri se tapa millä se voi toimia, kuten meille on sanottu koko ajan, Haber kirjoitti tuolloin englanniksi päivityksessään. 

Sairastumisen aikaan Haber oli kuvaamassa the Voice of Germany -ohjelman kuvauksia. Tuotannosta reagoitiin Haberin koronatartuntaan nopeasti.

– Minut roudattiin Voice of Germany -tuolista  johonkin turvataloon, ja tein viimeisen päivän lähetyksen jonkinlaisesta pahvilaatikosta.

Haber julkaisi hiljattain elämäkertansa Forever Yours. Miehen luotsaaman Sunrise Avenuen oli määrä päättää uransa vuoden 2020 kesällä, mutta koronapandemian takia bändi joutui siirtämään lopettamistaan vuodella. Lopetuskonserttien järjestyminen on kuitenkin vielä epävarmaa.

– Eihän tilanne megavaloisalta näytä, vaikka tunnelin päässä onkin jo hieman valoa. Olemme päättäneet että rundi tehdään, oli se sitten 2096 vuonna, vanhoina ukkoina.

– Haluamme, että tapahtuma on sellainen, jossa ihmiset voivat olla lähellä toisiaan ja elää hetkeä yhdessä. Joku päivä sitten, toivottavasti tänä kesänä, Haber toivoo.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Sunrise Avenuen on tarkoitus jäähyväiskiertueellaan esiintyä myös ympäri Eurooppaa. Tästä visiosta yhtye haluaa pitää edelleen kiinni. 

– Ongelmamme on siinä, että kaikki paikat on loppuunmyyty. Meidän pitää odottaa, että aika on keikoille soveliasta. Uskon, että se tulee olemaan hienoimpia juttuja elämässäni.

Jos jotain, niin kulunut vuosi on ollut Haberille mieleenpainuva. Koronapandemian alkaessa Haber kuului elintarvikkeiden hamstraajiin.

– Vuosi on ollut todella erikoinen. Olin itsekin hamstraamassa vessapaperia ja hernekeittopurkkeja, Haber naurahtaa pandemian alkua muistellessaan.

Korona-arki ei ole kuitenkaan verottanut parisuhderintamalla. Haberin mukaan hänen suhteensa voi hyvin.

– Onhan nämä hyviä mittareita. Jossakin vaiheessa suoratoistopalveluista loppuu katseltava. Onneksi parisuhde on yhtä juhlaa ja kaikki toimii hienosti, Haber hymähtää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja