Mainos

Samsung kasvatti matkapuhelinmyyntiään

Korealainen matkapuhelimia, mikrosiruja ja muuta elektroniikkaa valmistava Samsung ylsi Nokian, Motorolan ja Sony Ericssonin tavoin hieman odotettua parempaan tulokseen. Yhtiö kiitteli erityisesti digikameroissa ja kännyköissä käytettyjen muistisirujen menekin kasvua, mutta myös kännykkäkauppa on sujunut hyvin.

Matkapuhelimia Samsung myi vuosineljänneksen aikana 15 miljoonaa kappaletta, kun edellisen neljänneksen myynti oli 12 miljoonaa. Loka-joulukuussa yhtiö arvioi yltävänsä edelleen noin 15 miljoonan puhelimen myyntiin, jolloin Samsungin osuus maailman matkapuhelinmarkkinoista kasvaisi 12-13 prosenttiin.

Samsungin markkinaosuus on kahdessa vuodessa lähes kaksinkertaistunut. Yhtiö on vallannut asemia erityisesti Sony Ericssonilta ja Siemensiltä. Se on nyt kolmanneksi suurin kännyköiden valmistaja Nokian ja Motorolan jälkeen. Samsungin kännyköiden keskimääräinen yksikköhinta on yhtiö mukaan noussut edellisestä vuosineljänneksestä kolme prosenttia, muun muassa kamerapuhelinten ja muiden uusien mallien ansiosta.

Samsungin heinä-syyskuun nettotulos parani vuoden takaisesta lähes seitsemän prosenttia 1,6 miljardiin dollariin eli noin 1,35 miljardiin euroon. Isoista mikrosiruvalmistajista se on ainoa, joka tekee voitollista tulosta, vaikka myös Intel ja AMD ovat tällä viikolla kertoneet ennakoitua paremmasta kehityksestä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.