Mainos

Samsung ja Sony Ericsson lisäsivät kännykkämyyntiään

Viime vuoteen verrattuna Sony Ericsson lisäsi myyntiään yli 14 prosenttia. Kokonaismarkkinoiden kolmosen, korealaisen Samsungin myynti kasvoi alle 10 prosenttia.

Matkapuhelinvalmistajat Samsung ja Sony Ericsson paransivat kumpikin myyntiään huhti-kesäkuussa, mutta samaan aikaan kummankin yhtiö tulos heikkeni viime vuoden vastaavasta ajasta. Korealainen Samsung sijoittuu suurimpien valmistajien listalla kolmanneksi Nokian ja amerikkalaisen Motorolan jälkeen. Japanilais-ruotsalainen Sony Ericsson kuuluu pienimpien valmistajien joukkoon Siemensin ja LG Electronicsin kanssa.

Sony Ericssonin pääjohtaja Miles Flint arvioi, että yhtiön hallussa on nyt seitsemän prosentin siivu matkapuhelinten maailmanmarkkinoista.

Sony Ericssonin matkapuhelintoimitukset kasvoivat huhti-kesäkuussa 14 prosenttia lähes 12 miljoonaan. Samsungin toimitukset lisääntyivät 7,5 prosenttia, mutta yhtiö on ilmoittanut pyrkivänsä koko vuoden osalta 16 prosentin kasvuun eli 100 miljoonan puhelimen myyntiin.

Vaikka kummankin yhtiön myynti lisääntyi, niiden tulokset heikkenivät selvästi. Samsung on myös maailman suurin tietokonemuistien ja litteiden näyttöjen valmistaja. Yhtiön mukaan muistien hinnat ovat tulleet rajusti alas samalla kuin näyttöjen katteet ovat pienentyneet. Matkapuhelinpuolella sekä Samsung että Sony Ericsson joutuvat kamppailemaan ankaran hintakilpailun kanssa.

Sony Ericssonin mukaan matkapuhelinmarkkinat ovat kasvaneet odotuksia nopeammin. Yhtiö on perinteisesti keskittynyt tarjonnassaan kalliisiin puhelimiin, mutta nyt se on saanut vetoapua myyntiinsä huokeahintaisten laitteiden kysynnästä. Niitä menee kaupaksi sekä vanhoissa matkapuhelinmaissa että uusilla markkinoilla.

Samsung ja Sony Ericsson aloittivat tänään kännykkäyhtiöiden tulosjulkistukset. Seuraavana on vuorossa Motorola tiistaina ja Nokia kertoo omat lukunsa ensi torstaina.

(MTV3-STT-Reuters)

(Kauppalehden Talousuutiset 15.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.