Sami Pajari pyytää apua Kalle Rovanperältä

Upea suomalaishetki Sardiniassa - Sami Pajari aiheutti Jonne Halttuselle kylmät väreet 2:26
Upea suomalaishetki Sardiniassa – Sami Pajari aiheutti Jonne Halttuselle kylmät väreet

Sami Pajarilla on edessään ralliuransa isoin kilpailu reilun kuukauden kuluttua, kun hän osallistuu Latvian MM-ralliin Toyotan Rally1-autolla.

Toyotan WRC-tiimi osoittaa suurta luottamusta Pajaria kohtaan antaessaan suomalaistoivolle näyttöpaikan rallin MM-sarjan pääluokassa. Pajari starttaa Toyotan GR Yaris Rally1 -autolla Latvian MM-ralliin, joka järjestetään heinäkuun puolivälin jälkeen.

Pajari, 22, on ajanut viime kaudet WRC2-luokan puolella. Viime kaudella hän otti ensimmäisen luokkavoittonsa Suomen MM-rallissa, ja toinen ykköstila napsahti tilille viime viikonloppuna ajetusta Sardinian MM-rallista.

Rally1-debyyttiään varten Pajari pääsee tekemään hyvän valmistautumisen.

– Meidän pitäisi saada ajettua hyvät testit, joten siitä on hyvä fiilis. Varmasti vinkkejä pystyy kyselemään myös muilta kuskeilta, Pajari sanoo.

Pajari kilpaili kaudella 2021 Latvian EM-rallissa, joka ajettiin samalla seudulla kuin tämän kesän MM-ralli.

– Valmistautuminen reittiin on aika normaali. Järjestäjiltä tulee jossain vaiheessa videot, joista voi opiskella ja katsoa vähän nuotteja, joita sieltä on sattunut jäämään. Mutta ennen kaikkea haemme hyvää fiilistä kilpailuun ja koetamme lähteä rennolla fiiliksellä, jotta ei purista liikaa.

Lisäksi Pajarin pitää löytää yhteinen sävel Toyotan tehdastiimin jäsenten kanssa. Etuna on se, että tallissa työskentelee paljon suomalaisia.

– Tiimissä on monta tuttua kasvoa, ihan mekaanikoista lähtien. Tämä toki hieman helpottaa, mutta onhan tiimi ihan eri kuin mikä meillä on ollut Rally2-puolella, vaikka merkki onkin ollut sama. On siinä aina omat juttunsa, kun ympärillä on paljon uusia ihmisiä.

Pajari toivoo saavansa tukea myös tallin toiselta suomalaiskuljettajalta eli kaksinkertaiselta maailmanmestarilta Kalle Rovanperältä. Suomalaistähti on nyt pitänyt pientä lomaa rallin MM-sarjasta, mutta MTV Urheilun tietojen mukaan Rovanperä on mukana Latvian MM-rallissa.

– Kuskit ovat minulle jollain asteella tuttuja. Kallen ja Takan (Takamoto Katsuta) kanssa olen heittänyt jonkin verran läppää. Pystyn varmasti kysymään tosi paljon vinkkejä, mikä on todella arvokasta ja auttaa paljon, Pajari sanoo.

Latvian MM-ralli on ohjelmassa 18.–21. heinäkuuta. Ennen sitä MM-sarjaa ajetaan Puolassa kesäkuun lopussa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat