Kalle Rovanperän seuraava MM-ralli selvillä

Kalle Rovanperä viettää parhaillaan lomaa rallin MM-sarjan velvollisuuksistaan.

Rovanperä ajaa tänä vuonna vain valikoiduissa MM-ralleissa Toyotan tehdastiimin kuljettajana. Kauden ensimmäisellä puoliskolla hän osallistui kolmeen osakilpailuun: Ruotsissa ja Portugalissa huipputulos jäi saamatta ulosajon vuoksi, mutta Keniassa tuli voitto dominoivaan tyyliin.

Rovanperä aloitti rallivapaansa toukokuun alkupuolella ajetun Portugalin MM-rallin jälkeen. Maailmanmestari seurasi sivusta viikko sitten ajetun Sardinian osakilpailun ja häneltä jää varmuudella väliin myös kesäkuun lopussa järjestettävä Puolan ralli.

Heinäkuun puolivälin jälkeen Rovanperä on kuitenkin palaamassa tositoimiin. MTV Urheilun tietojen mukaan Rovanperän kanssa Toyotan kolmosautossa vastuuta jakava Sebastien Ogier jää omalle lomalleen Puolan MM-rallin jälkeen, ja näin Rovanperä starttaa Latvian uuteen MM-osakilpailuun.

– Se on varmaa, että Kalle on mukana Suomen MM-rallissa, mutta Latvian yllä on pieni kysymysmerkki. Oletan, että… Katsotaan, missä olemme MM-sarjan tilanteessa ja mietitään sitten kuljettajia loppukauden kisoihin, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala muotoili.

Rovanperä tuntee hyvin latvialaiset rallitiet, sillä ennen ammattilaisuuttaan hän keräsi ajokokemusta Latvian rallisarjasta teini-ikäisenä. Hän saavutti Latvian rallisarjan mestaruuden vuosina 2016 ja 2017.

Latvia on nyt ensimmäistä kertaa mukana rallin MM-sarjassa. Kilpailun keskuspaikka sijaitsee Liepajan kaupungissa Itämeren rannalla.

Latvian MM-ralli ajetaan 18.-21. heinäkuuta. Sitä ennen pisteistä kilpaillaan Puolassa 27.-30. kesäkuuta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat