Sami Hyypiä vastaa ikuisuuskysymykseen Lionel Messin kohdalla: "Hassu juttu, jos jollain itseluottamus katoaa"

Barcelona aloittaa Mestarien liigan kovalla ottelulla, kun se kohtaa Dortmundin vieraskentällä. F-lohkon muut joukkueet ovat Inter ja Slavia Praha. C Moren asiantuntija Sami Hyypiä analysoi Barcelonan alkulohkoa sekä vastasi ikuisuuskysymykseen Lionel Messin kohdalla.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Hyypiä uskoo kovasta alkulohkosta ja alkukauden vaikeuksista huolimatta, että Barcelonalla ei ole ongelmia edetä jatkoon. 

– Perustekeminen on edelleen kaikista ongelmista huolimatta sellaisella tasolla, että Barcelona menee jatkoon. Se ei välttämättä tule olemaan helppoa, sillä Inter ja Dortmund ovat vahvistuneet täksi kaudeksi. Se on kova, ehkä kovin lohko. Siinä on kolme todella hyvää joukkuetta, Hyypiä sanoo.

Barcelona on Hyypiälle selkeä jatkaja lohkosta, mutta Interin ja Dortmundin kohdalla riittää mietittävää. Harmaita hiuksia Barcelonalle aiheuttaa myös se, että Messi on ollut sivussa alkukauden otteluista. Se on epävarmaa, pelaako Messi tiistaina Mestarien liigan avausottelussa. Joukkueen päävalmentaja Ernesto Valverde on todennut, että Messin kohdalla ei oteta mitään riskejä. 

Messin tärkeys Barcelonalle on Hyypiän mielestä suurempi nykyään kuin ennen.

– Barcelona on hiukan enemmän riippuvainen Messistä nykyään kuin ennen. Jos muissa joukkueissa puuttuisi tähtipelaaja, niin kaikkien muiden on pakko ottaa enemmän vastuuta ja suoriutua vieläkin paremmin. Barcelonan pelaajilta näyttää lähtevän itseluottamus sen sijaan, että he ottaisivat enemmän vastuuta, Hyypiä toteaa.

– Se voi olla mentaalipuolella se ongelma. Ei ole sellaisia pelaajia, jotka kokoavat joukkueen yhteen ja ottavat johtajuutta kentällä. En näe, että Messi hirveästi huutelisi pelin aikana kanssa kanssapelajaille. Hän on kapteeni ja yksi johtavista pelaajista, mutta ei kuitenkaan johtajatyyppiä. Sitten Messin ollessa poissa ei ole ketään muuta, joka ottaisi johtajan roolin. Se on hassu juttu, jos jollain itseluottamus katoaa, kun yksi pelaajista ei ole kentällä, Hyypiä päättää.

Mestarien liiga käynnistyy tiistaina. Barcelona aloittaa oman taipaleensa turnauksen avauspäivänä Dortmundia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat