Tottenhamilla yllättävä avainpeluri Mestarien liigan finaalissa: "Hänhän on ollut tavallaan pelaajana vitsien vitsi"

Tottenham ja Liverpool kohtaavat Mestarien liigan finaalissa lauantaina. Paikan päältä Madridista ottelua C Morelle ja MTV3:lle selostava Tuomas Virkkunen ennakoi tulevaa finaalia.

Mestarien liigassa ollaan nähty tällä kaudella jatkuvalla syötöllä enemmän ja enemmän dramatiikkaa. Kausi huipentuu lauantai-iltana Atletico Madridin Wanda Metropolitanolla Tottenhamin ja Liverpoolin välillä. Virkkunen nostaa kevään avainpelaajaksi Tottenhamin Moussa Sissokon.

– Olen fiilistellyt Sissokoa, koska hänhän on ollut tavallaan pelaajana vitsien vitsi, mitä häntä on tuossa vuosia seurannut. Hän on ollut jotenkin niin huono ja kuitenkin jotenkin siihen tasoon nähden, hän on pelannut niin huikeasti ja ollut todella hyvä. Sen takia hekumoin häntä kympillä. Siinä formissa, jossa Sissoko tällä hetkellä on, niin hän ollut pirun kova, Virkkunen toteaa.

– Se olisi tärkeää, että (Harry) Winks olisi nyt kyennyt selvittämään kaikki ongelmansa ja olisi avauksessa hänen vierellään. Sissoko ja Winks ovat olleet minun mielestäni hyvä pari keskikentän pohjalla. Varsinkin silloin, kun Winksillä sattuu olemaan hyvä päivä. Se kaksikko tukee hyvin toisiaan, Virkkunen jatkaa.

Mestarien liigan finaali

Tottenham-Liverpool lauantaina 1.6.
Jalkapallostudio klo 21.00 (C More Sport 1) ja klo 21.20 (MTV3)
Finaali klo 21.55 C More Sport 1 ja MTV3

Ottelu näkyy myös cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Ottelun alla suurimpana kysymysmerkkinä on Tottenhamin tähtihyökkääjä Harry Kanen pelikunto. Kane loukkaantui Mestarien liigan puolivälierien avausosassa Manchester Cityä vastaan. 

– Kane on tietysti Kane. Pelaako hän sitten tänään, ei ole pelannut kahteen kuukauteen, niin se olisi kova paikka iskeä avauskokoonpanoon. Siinä mielessä kova paikka, että jos siellä vähänkin jotain on, niin Pochettinon pitää olla hereillä sen asian suhteen. Ei voi elämää suurempia riskejä ottaa. Näen siinä yhtäläisyyksiä Atletico Madridiin, kun he pelasivat Lissabonissa Mestarien liigan finaalissa, niin Diego Simeone välttämättä halusi tunkea Diego Costan avaukseen, vaikka hänellä oli ollut niitä ongelmia loukkaantumisien kanssa. Hän kesti sen kymmenen minuuttia ja loukkaantui. Siinä jouduttiin käyttämään jo yksi vaihto, Virkkunen kertoo.

– Se pitää täsmälleen tietää, että kykeneekö hän pelaamaan vai ei. Tällä hetkellä paikkaajia kuitenkin löytyy. Son (Heung-min), (Fernando) Llorente, Lucas (Moura) ovat kaikki pelanneet erittäin hienon kevään. Se on mielenkiintoista, että millaisiin pelaajavalintoihin Pochettino lopulta päätyy, Virkkunen sanoo.

"He ovat olleet jäätävän kovia tällä kaudella"

Liverpoolin puolelta Virkkunen nostaa erityisesti esiin laitapuolustajat Trent Alexander-Arnoldin ja Andrew Robertsonin.

– He ovat olleet jäätävän kovia tällä kaudella. Siinä tavallaan, missä Kieran Trippier ja Danny Rose olivat vielä viime ja sitä edellisellä kaudella. Nyt heillä on ollut pieni formin lasku. Alexander-Arnold ja Robertson ovat ehkä Englannissa parhaimpia laitapakkeja tällä hetkellä. Siinä on mieletön apu Liverpoolin hyökkäykseen. Sama tuttu kolmikko tulee olemaan siellä hyökkäyksessä todennäköisesti, vaikka heilläkin on ollut ne omat vaivansa, Virkkunen toteaa.

– Keskikenttä on se mielenkiintoisin, sillä sinne on ne realistiset vaihtoehdot, että mitä Klopp sitten käyttää. Sanoisin, että (Georginio) Wijnaldum ja Fabinho ovat varmat aloittajat keskikentän kolmikosta. Onko siinä sitten (Jordan) Henderson vai (James) Milner kolmantena, niin sitä on vaikea sanoa. Itse päädyn enemmän Hendersoniin. Siinä ne variaatiot oikeastaan on, mutta todennäköisesti tuskin Henderson ja Milner ovat samanaikaisesti kehissä, Virkkunen summaa.

Mestarien liigan finaali käynnistyy Madridissa kello 22. 

Lue myös:

    Uusimmat