Salvia-leivitetty maissikanan leike

  • 4 maissikanan filettä
  • 10 lehteä tuoretta salviaa
  • 4 viipaletta vuokaleipää
  • oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • valkopippuria
  • kirkasta voita paistamiseen
  • 2 valkosipulinkynttä

Poista leivistä reunat ja leikkaa kuutioiksi. Lisää joukkoon salvian lehdet. Lisää valkosipulit kuorineen. Ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Sekoita kevyesti. Paahda uunissa 180°c:ssa 10-15 minuuttia.

Kuivaa leipäkuutioita paperin päällä. Poista seasta valkosipulit. Sekoita monitoimikoneessa hienoksi raasteeksi.

Poista fileestä nahka ja siipiluu. Nuiji kevyesti. Mausta suolalla sekä valkopippurilla. Jauhota tuoreleipäraasteessa. Paista kirkkaassa voissa rapeaksi. Ota leike pois ja laita hetkeksi paperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Parsasalaatti

  • 1 nippu vihreää tankoparsaa
  • ½ punasipuli
  • 1 oksa lehtipersiljaa
  • 20 g kaprismarjoja
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Kuori parsat nupusta kiinni pitäen. Poista kova kantaosa. Keitä parsaa 3-4 minuuttia vahvassa suolavedessä. Leikkaa punasipuli suikaleksi. Kuumenna sipulisuikaleita oliiviöljyssä. Lisää karpikset liemineen. Kun öljy on lämmennyt, mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa lehtipersilja suikaleiksi ja lisää joukkoon.

(Liemessä 2.3.2006)

Lue myös:

    Uusimmat