Salon sairaalamurhasta epäilty sairaanhoitaja vältti syytteen – Syyttäjä: ei näyttöä rikoksesta

0:46
MTV on seurannut Salon epäillyn sairaalamurhan tutkintaa alusta saakka: katso video

Syyttäjä on tehnyt päätöksen syyttämättä jättämisestä asiassa, jossa Salon sairaalassa työskennellyttä naista on epäilty potilaan murhasta. 1989 syntynyt sairaanhoitaja vältti liudan myös muita rikossyytteitä.

Asiassa ei syyttäjän mukaan ollut syytteen nostamisen edellyttämää näyttöä, jonka mukaan rikoksesta epäilty kolmekymppinen nainen olisi aiheuttanut potilaan kuoleman. 

Kehitysvammainen naispotilas kuoli salolaisessa sairaalassa vappuna 2017. Poliisi epäili tapahtuma-aikana työvuorossa olleen sairaanhoitajan myrkyttäneen 18-vuotiaan naispotilaan propofoli-lääkeaineella.

Lääkettä ei ollut määrätty naiselle. Myrkytys paljastui vasta yli puoli vuotta kuoleman jälkeen.

Myös muut syytteet nurin

Samaa sairaanhoitajaa on esitutkinnassa epäilty myös huumausainerikoksesta, varkaudesta ja pahoinpitelystä. Näistä rikoksista syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta konkurrenssiperusteella. Peruste tarkoittaa, että tekijällä on jo taustallaan esimerkiksi useampi vastaavanlainen rikos. 

Syyttäjän mukaan on ollut todennäköisiä syitä epäillä, että henkilö on syyllistynyt huumausainerikokseen, varkauteen ja lievään pahoinpitelyyn.

– Syyttämättä jättämistä on kuitenkin puoltanut se, että henkilö on epäiltyjen rikosten tekemisen jälkeen tuomittu muusta rikoksesta ehdottomaan vankeusrangaistukseen, sekä se, että epäillyistä rikoksista odotettavissa oleva rangaistus on sakko, syyttäjän tiedotteessa kerrotaan.

Epäillyt rikokset eivät syyttäjän mukaan olennaisesti vaikuttaisi kokonaisrangaistuksen määrään niiden säännösten vuoksi, jotka koskevat aiemmin tuomitun rangaistuksen huomioimista. 

Esitutkinta asiassa käynnistyi viime kesänä. Nainen pääsi pois tutkintavankeudesta tammikuun alussa.

Hänellä on aiempaa rikostaustaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja