Mainos

Salolainen: Suomalaisten Nato-vastaisuus johtuu poliittisesta johdosta

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) selittää suomalaisten Nato-vastaisuutta maan poliittisen johdon näkemyksellä. MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Salolaisen mukaan suomalaiset ovat tottuneet suurissa ulkopoliittisissa kysymyksissä tukeutumaan poliittiseen johtoon.

- Niin kauan, kun tilanne on se, että tasavallan presidentti ja pääministeri eivät sano, että Suomen parhaitten turvallisuusetujen mukaista olisi Natoon liittyminen, niin kauan tämä prosentti on alhaalla, Salolainen ennustaa.

- Jos tasavallan presidentti, pääministeri ja ulkoministeri menisivät tänä iltana televisioon ja sanoisivat, että on Suomen turvallisuusetujen mukaista liittyä Natoon, ja että he suosittavat jäsenhakemuksen jättämistä, niin ensi viikolla Naton kannatus olisi yli 50 prosenttia. Olen aivan 100-prosenttisen varma tästä asiasta! Salolainen vakuuttaa.

Salolainen ei peräänny tuumaakaan Nato-myönteisestä kannastaan edes Venäjän nuivan suhtautumisen vuoksi. Salolainen korostaa, ettei Venäjällä ole mitään pelättävää EU:n tai naton suunnalta.

- Suomen ja Venäjän suhde on eritttäin hyvä, mutta toivon että Venäjälläkin vähitellen nähtäisiin, että Euroopan Unioni ja Nato ovat itse asiassa sen parhaita ystäviä, Salolainen esittää.

Salolaisen mukaan nämä ystävät ovat Venäjälle tarpeen tilanteen kärjistyessä muilla ilmansuunnilla.

- Venäjällä tulee olemaan ennen pitkää hankauksia Kaakkois-Aasiassa. Sillä on jo nyt hankauksia etelässä islamistisen maailman kanssa ja entisten neuvostoalueiden, kuten Dagestanin ja Tshetshenian kanssa. Ainoa luotettava suunta Venäjällle on Länsi-Eurooppa, Salolainen painottaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.