Salo arvostelee Schumia: Itse en ole harkinnutkaan F1-paluuta

Entisen F1-kuljettajan Mika Salon mielestä Michael Schumacher teki virheen palatessaan 41-vuotiaana formula ykkösiin.

- Kolmen vuoden tauko on vaikea ja ikä tulee vastaan. Michael on melkein samanikäinen kuin minä, eikä minulle tulisi mieleenikään enää mennä ajamaan noita autoja. On se sen verran kovaa rääkkiä, enkä ole enää kunnossa siihen hommaan. Aikaerosta selviäminen ja matkustaminen ottavat myös voimille paljon enemmän vanhana. Nuoret kaverit jaksavat painaa kauden loppuun. Paluu oli mielestäni alun perinkin virhe ja eiköhän Schumikin ole samaa mieltä jo, Salo uskoi.

Vaikka mestari ei olekaan yltänyt takavuosien vauhtiin, on Schumacherilta on nähty radalla yhtä häikäilemättömiä otteita kuin aina ennenkin.

- Se kertoo siitä, että Schumilla on edelleen sama voittamisen halu, mutta se tulee tuskastumisena ulos. Kun viimeisestä pistesijasta ajettiin tuolla tavalla kilpaa niin se osoittaa, että sama palo on sisällä edelleen. Sitä ei vaan pysty näyttämään, Salo analysoi.

Viimeksi Schumacherin uhriksi joutui Rubens Barrichello Unkarin GP:ssä. Schumi painosti vanhan tallitoverinsa kohti varikkomuuria lähes 300 kilometrin tuntinopeudessa. Seurauksena oli 10 lähtöruudun rangaistus seuraavaan kilpailuun.

- Se oli todella typerä veto ja siitä olisi pitänyt rankaista niin, että se tuntuisi jossain. Schumi lähtee seuraavaan kisaan viimeisenä, mutta mielestäni siihen olisi pitänyt antaa jotakin vähän enemmän. Se oli niin törkeä veto, että siinä olisi voinut sattua todella pahasti, Salo totesi.

Lue myös:

    Uusimmat