Salkkarit-kaunottaren huima kuntokuuri – hankki upeat lihakset

Venla Savikuja on ollut vuoden ilman alkoholia ja hurahtanut kuntosalitreeniin.

Salatut elämät -sarjassa Heidiä näyttelevä Venla Savikuja on aina ollut innokas liikunnan harrastaja. Noin puoli vuotta sitten hän kiinnostui toden teolla salilla käymisestä ja lihastreenistä.

– Olin kyllä käynyt salilla useamman vuoden ajan, mutta aikaisemmin kävin enemmän ryhmäliikuntatunneilla. Tuntui, että aloin kyllästymään niihin ja huomasin, että salitreenillä saa nopeammin näkyviä tuloksia, ja sitä kautta myös kannustetta, Venla selittää.

Hän käy salilla neljästä viiteen kertaa viikossa ja harrastaa vastapainoksi myös hikiliikuntaa.

– Treeniohjelmani on tällä hetkellä nelijakoinen, eli olen jakanut lihasryhmät neljälle treenikerralle. Esimerkiksi yksi treeni on etureisi ja pohkeet. Sen lisäksi lenkkeilen ja pyöräilen. Yleensä pidän pari välipäivää viikossa, mutta jos joskus on sellainen tilanne, että en vain mitenkään ehdi salille, niin ei se ole minulle katastrofi, Venla kuvailee treenitottumuksiaan.

Hän treenaa pääasiassa itsekseen, mutta on saanut apua ystäviltä, joilla on enemmän kokemusta kuntosalitreenistä.

– Personal traineria en ole ainakaan vielä hankkinut. Kaveriltani, joka treenaa enemmän, olen saanut hyviä vinkkejä ohjelman muuntelemiseen. Treeniohjelmani vaihtuu tietyin väliajoin, sillä muutoin kehitys lakkaisi, koska lihakset tottuisivat tuttuihin ärsykkeisiin, hän miettii.

Kuntoilun ohessa Venla pyrkii syömään terveellisesti ja monipuolisesti, muttei kuitenkaan noudata turhan tiukkapipoista ruokavaliota.

– Sallin kyllä itselleni herkuttelunkin ja käyn ulkona syömässä. Tärkeintä on saada riittävästi proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvoja, jotta jaksaa treenata ja lihakset kasvavat. Ymmärrän kyllä, että ruokavalion on oltava tiukka, jos treenaa esimerkiksi joihinkin fitness-kisoihin, mutta minulle riittää, että syön perusterveellisesti ja treenaan tarpeeksi, hän selittää.

Treeni luistaa ilman alkoholia

Venla kertoo saaneensa kuntoprojektistaan paljon palautetta faneiltaa ja bloginsa lukijoilta. Hän haluaisi levittää etenkin nuorten naisten keskuuteen urheilullista elämäntapaa, jossa langanlaihuus ei ole ainoa kauneuden mittari.

– Tuntuu mahtavalta, kun monet sanovat saaneensa blogistani inspiraatiota omaan treenaamiseensa. Muutamat ovat tosin kommentoineet huolissaan, että enkö syö enää mitään. Se on huvittavaa, sillä eihän niitä lihaksia tulisi, jos ei söisi riittävästi ja oikein, hän naurahtaa.

Osana terveellistä elämäntapaa Venla on lopettanut kokonaan myös alkoholinkäytön. Reilu viikko sitten tuli täyteen vuosi ilman alkoholia.

– Se alkoi ihan vaan kokeilusta, tarkoitukseni oli pitää muutaman kuukauden alkoholilakko. Sitten huomasin, että olin ollut Vapun, Juhannuksen ja muut tällaiset perinteiset juhlapäivät vesilinjalla. Käyn kyllä edelleen kavereiden kanssa juhlimassa, mutta tähän mennessä ei ainakaan ole tehnyt mieli. Juomattomuus vaikuttaa myös yleiseen mielialaan ja treeni sujuu helpommin, Venla kertoo.

Oltuaan vuoden ilman alkoholia hän sijoitti baareista säästyneet rahat haaveilemaansa Louis Vuittonin käsilaukkuun.

Venla Savikujan kuntoprojektia voi seurata myös hänen blogistaan Elämää Venlan silmin.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat