Salkkareissa vähemmistöjä näyttelevät tähdet paljastavat: "Juuri tästä syystä sarjaan tarvitaan transnainen"

3:47

Salkkarit-näyttelijät Pete Lattu ja Maarit Poussa ovat ylpeitä saadessaan edustaa vähemmistöjä Suomen suositummassa draamasarjassa. 

Salatuissa elämissä transsukupuolista Juttaa näyttelevä Maarit Poussa kertoo saaneensa pääosin positiivista palautetta hahmostaan.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Yksi kommentti sai hänet kuitenkin hätkähtämään ja lopulta myös tajuamaan, kuinka tärkeä rooli hänen hahmollaan on Salkkareissa.

– Eräs vanha luokkakaverini sanoi minulle, että on niin kiva katsoa sitä Ismon ja Jutan vääntämistä, mutta voi vitsi, kun se roolihahmosi on sellainen tyyppi. Hän viittasi rooliini trasnaisena, Poussa kertoo.

– Silloin tajusin, että juuri tällaisten kommenttien vuoksi Salkkareissa pitää olla tällainen Jutta, jotta hänen kaltainen ihminen tulee nähdyksi ja kuulluksi, näyttelijä kertoo.

Salkkareiden pitkäaikainen näyttelijä Pete Lattu esittää sarjassa Kalle Laitelaa, joka on homoseksuaali. Miehen mukaan sarja on murtanut monien katsojien ennakkoluuloja homoseksuaaleja kohtaan ja tehnyt asian arkipäiväsemmäksi. 

– Salkkareillahan on pitkä historia siinä, että vähemmistöjen asioita on tuotu yleiseen ymmärrykseen ja julkiseen keskusteluun. Transihmisten asiat ovat olleet paljon esillä ja se on mielestäni hyvää ja tärkeää, että näin on meidänkin sarjassa, Lattu kertoo.

Juttua korjattu 23.4. 22:03: Otsikkoa muutettu. Transsukupuolinen ei kuulu seksuaalivähemmistöihin, vaan sukupuolivähemmistöihin

Salatut elämät arkisin klo 19.30 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja