Kalle oli Salkkareiden ensimmäinen homoseksuaali – muistatko vielä, miten hän tuli kaapista?

Kalle tulee kaapista 3:39

Pete Latun näyttelemä Kalle oli Salattujen elämien ensimmäinen homoseksuaalihahmo. Muistatko vielä, miten Kalle kertoi asiasta isälleen?

Kalle Laitelaa näyttelevä Pete Lattu on esiintynyt Salkkareissa vuosina 1999–2001, 2002 ja jälleen kymmenen vuoden tauon jälkeen keväästä 2012 eteenpäin.

Sarjan alkuaikoina Kallen homoseksuaalisuus oli katsojille jotakin uutta, sillä suomalaisissa päivittäissarjoissa homoseksuaaleja ei oltu juurikaan nähty. Pete Lattu kertoo saaneensa osansa tästä huomiosta, välillä negatiivisessakin mielessä.

Vuosien saatossa ja maailman muuttuessa sarjassa on nähty myös muita homoseksuaaleja hahmoja, kuten Ronny Roslöfin esittämä Lari ja Petteri Paavolan esittämä Elias. Kaikista kolmesta on muodostunut faneille rakkaita hahmoja. 

Kalle tuli ulos kaapista

Sarjan alkuaikoina nuori Kalle rakastui parhaaseen ystäväänsä Saku Saliniin, mutta tämä oli paitsi hetero, myös supersuosittu koulussa. Myöhemmin Kalle tutustui homobaarissa Valtteri Elovirtaan ja vaihtoi tämän kanssa ensisuudelmansa.

Kalle ihastui Valtteriin ja harrasti tämän kanssa myös ensimmäisen kerran seksiä. Kalle kertoi siskolleen Miialle olevansa homo.

Myöhemmin, kun Kalle alkoi tapailla Valtteria, hän kertoi seksuaalisuudestaan myös Sakulle, joka ei aluksi pysty hyväksymään asiaa. Lopulta Saku kuitenkin rohkaisi Kallea kertomaan myös isälleen.

Kalle sai tietää Valtterilla olevan kulissiavioliitto. Valtteri ei halunnut Kallen kertovan homoudesta Ismolle, mutta Kalle tahtoi kertoa kuitenkin. Kaksikko erosi.

Kalle yritti kertoa Ismolle seksuaalisuudestaan, mutta ei saanut tilaisuutta, kun Ismo luuli Sakun olevan homo. Ismo reagoi Sakuun vahvasti ja Kalle tajusi isänsä olevan homofoobikko. Kalle alkoi epäröidä totuuden kertomista.

Lopulta Kalle paljasti homoutensa Ismolle, joka ei ottanut asiaa hyvin. Ismolla oli vaikeuksia hyväksyä myös se, että Kalle oli myynyt itseään vanhemmalle baarituttavuudelle, Repe Suorsalle. Ismo tulistui ja heitti Kallen kotoaan. Kestikin loppujen lopuksi kauan, ennen kuin Ismo pystyi hyväksymään poikansa seksuaalisuuden.

Salatut elämät on tauolla ja palaa ruutuun 15.1. uusin jaksoin!

Lue myös:

    Uusimmat