Uusi Salkkarit-tähti vaikeasta roolistaan: Ymmärrän ennakkoluuloja

Viime keväänä Salkkareihin saapunut Jutta Korhonen on Iidan isä, joka on korjannut sukupuolensa miehestä naiseksi. Juttaa näyttelevä Maarit Poussa kertoo pystyneensä samastumaan roolihahmoonsa hyvin.

Salatuissa elämissä sukupuolensa miehestä naiseksi korjannutta Jutta Korhosta näyttelevä Maarit Poussa kertoo, että samastuminen Jutan hahmoon oli helppoa.

– Samastuminen oli helppoa sen jälkeen, kun olin ensin tehnyt pohjatyöt hyvin, otin asioista selvää, ja mietiskelin aikani.

Poussan mukaan Jutta on voimakas nainen, jolle on tapahtunut paljon.

– Kyllähän Jutta on sellainen nainen, joka on elänyt täyttä elämää. Hänellä voi olla takanaan vaikka mitä muitakin asioita sukupuolenkorjauksen lisäksi.

Poussa uskoo, että Jutan muutos miehestä naiseksi on asia, joka varmasti aina kulkee Jutan mukana ja vaikuttaa Jutan elämään. Poussa kertoo ihailevansa sitä, miten Jutta on toiminut vaikean asian kanssa.

– Jutta on ottanut siitä hommasta vastuun ja kohdannut asian - tälle nostan kyllä kovasti hattua, sanoo Poussa.

Ennakkoluulot uskottavia

Jutan sukupuolenkorjausleikkauksesta tietävät muun muassa Jutan tytär Iida (Rosa Rusanen) ja Joonatan (Markku Pulli). Iidan on ollut vaikea hyväksyä asiaa. Joonatan taas on lähinnä vitsaillut Jutan muutoksesta.

Poussa ei itse henkilökohtaisesti pidä sukupuolenkorjausta kovin ihmeellisenä tai hätkähdyttävänä asiana. Silti hän pitää uskottavana sarjan muiden hahmojen suhtautumista Juttaan, ja Jutan kohtaamia ennakkoluuloja.

– Ymmärrän ihan hyvin esimerkiksi Iidaa ja Joonatania. He ovat jo olleet Jutan kanssa tekemisissä, ennen kuin asia tulee esille, joten asia tulee ehkä heille sellaisena jymy-yllätyksenä, Poussa selittää.

– Ja Joonatanhan nyt on sellainen velmu, että se ottaa asiasta irti heti kaiken mahdollisen, sanoo Poussa ja nauraa.

– Joonatanin suhtautuminen on juuri sitä, että peilaillaan sitä puolta, että on olemassa erilaisia asenteita asiaa kohtaan: joillekin asia on helppo hyväksyä, joillekin taas vaikeampaa.

Tämän illan Salkkarit-jaksossa Jutta päätyi Kari Taalasmaan (Tommi Taurula) kanssa intiimeihin tilanteisiin. Kun Kari saa myöhemmin selville Jutan alkuperäisen sukupuolen, Kari ei ole kovin iloinen.

Poussan mielestä Jutta toimi luultavasti silti Karin kanssa oikein.

– Jutalle tapahtuu kaikki Karin kanssa aika nopeasti. Jutta osaa ottaa ilon irti elämästä, ja hetki varmaan vie aikalailla mennessään. 

–  Jos Jutta olisi alkanut suutansa aukoa tai avautua, ilo ei olisi varmaan auennut Jutalle. Jutalta olisi saattanut jäädä tuollaiset hienot hetket jäädä kokonaan kokematta. Mielestäni oli siis ehdottomasti viisas päätös Jutalta olla kertomatta. Suu kiinni vaan ja antaa palaa!

Lue myös:

    Uusimmat