Mainos

Salametsästys rehottaa Nepalissa

Nepalin viranomaiset ovat huolissaan maassa rehottavasta salametsästyksestä. Joillakin alueilla muun muassa tiikereiden määrä on laskenut yli 60 prosenttia salametsästyksen seurauksena.

- Tiikereiden katoaminen ja takavarikoitujen turkkien, luiden ja sarvikuonon sarvien määrä viittaa siihen, että salametsästys ja salakuljetus ovat kasvussa, Nepalin luonnonsuojelupuistoja edustava Shiva Raj Bhatta.

- Villieläimemme ovat vakavasti uhattuna. Pelkäämme, että Nepalista on nopeaa vauhtia tulossa kansainvälisen eläinkaupan keskus ja salametsästäjien paratiisi.

Esimerkiksi pelkästään lounais-Nepalissa sijaitseva Chitwanin luonnonpuisto on menettänyt viimeisen puolentoista vuoden aikana 24 sarvikuonoa, joista ainakin 17 tiedetään joutuneen salametsästäjien kynsiin. Karmeimmillaan asia paljastuu puistonvartijoiden löytäessä maastosta hiljalleen kitumaan jätettyjä sarvikuonoja, joilta on leikattu ainoastaan sarvi pois.

Suurin osa Nepalissa salametsästetyistä eläimistä ja niiden ruumiinosista päätyy Aasian markkinoille ja Kiinaan.

Bhattan mukaan ongelmia Nepalissa aiheuttaa etenkin kehno rajavartiointi ja lepsu yhteistyö naapurivaltioiden kanssa. Omalta osaltaan ongelmaa kasvattavat myös Nepalin epävakaat poliittiset olot. Maailmanpankin johtaja Robert Zoellickin arvion mukaan salametsästäjät ovat Nepalissa huomattavasti paremmin järjestäytyneitä kuin maan viranomaiset.

(MTV3 – AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.