F1-tähtikuski paljasti salaisuuden: Lewis Hamiltonin hämmentävän tempun takana yksinkertainen selitys

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton oli USA:n GP:n perjantain toisten harjoitusten ylivoimaisesti nopein kuljettaja. Hamilton jätti toiseksi tulleen Ferrarin Charles Leclercin peräti kolmen kymmenyksen päähän (+0,301). Poikkeuksellisen nopean kierroksen takaa paljastui kuitenkin selittävä tekijä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamiltonin kierros näytti hämmästyttävän kovalta, sillä toinen Mercedes-kuski Valtteri Bottas jäi britistä yli kahdeksan kymmenystä (+0,813).

C Moren F1-selostaja Niki Juusela heitti ilmoille villin ajatuksen siitä, että Mercedeksellä haluttaisiin saada Hamiltonin dominanssi näyttämään vielä todellisuutta isommalta – esimerkiksi sponsorien miellyttämiseksi.

Bottas ei tätä ostanut.

– En minä lähtisi tuollaisiin salaliittoteorioihin vielä, Bottas sanoi C Moren haastattelussa.

– Pitää selvittää ensin faktat, että mistä se ero tuli, ja jos sieltä löytyy joku selkeä vika, niin se on ok, mutta kyllä se selvitetään. En näkisi mitään syytä, minkä takia pitäisi kikkailla tiimikavereiden välillä mitään eri tehoja.

Red Bullin tähtikuski Max Verstappen tarjosi varsin yksinkertaisen selityksen Hamiltonin huippunoteeraukselle.

– Lewis sai imuavun takasuoralla, joten tuo kierros ei ole mitenkään hirveän uskottava. Ero on paljon pienempi, Verstappen sanoi.

Sama selitys jaettiin myös Mercedeksen sisältä.

– Valtteri ei ollut ihan niin onnekas kuin Lewis, sillä hän ei saanut sellaista imuapua, mitä Lewis sai nopealla kierroksellaan, Mercedeksen tekninen johtaja James Allison sanoi tallin raportissa.

Allison kuitenkin kehui sitä, millaista vauhtia Bottas osoitti pidemmällä kisavedollaan.

USA:n GP:n kolmannet vapaat harjoitukset ajetaan Suomen aikaan lauantaina illalla, kello 20. Aika-ajo käynnistyy puolestaan kello 23. 

Lue myös:

    Uusimmat