Mainos

Salainen Nato-raportti: Pakistan auttaa talebaneja

Pakistanin turvallisuuspalvelu auttaa salaa Afganistanin talebaneja, jotka uskovat voittonsa olevan varma, kun lännen Nato-johtoiset ISAF-joukot lähtevät Afganistanista, kertoo salainen raportti.

Brittiläisen Times-sanomalehden ja BBC-televisioyhtiön näkemä raportti on koottu vangituilta kapinallisilta kerätyistä tiedoista ja on annettu Naton komentajille viime kuussa, mediat kertovat.

Raportti väittää, että Pakistanin hallinto ja turvallisuuspalvelu on aktiivisesti sekaantunut kapinallistoimintaan. Sen mukaan Pakistanin turvallisuuspalvelu ISI on täysin tietoinen Talebanin toimista ja sen johdon sijainnista. Talebanin vanhempi johto tapaa säännöllisesti ISI:n henkilöstöä saaden strategisia neuvoja.

Vangittujen kapinallisten mukaan Pakistan käyttää tiedustelijoita ja vakoojia kerätäkseen tietoa länsikoalitiota vastaan taistelevalle Talebanille.

BBC:n mukaan raportti perustuu yli 4 000 Taleban- ja al-Qaida-järjestöjen jäsenen yhtensä 27 000 kuulusteluun.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö tiedotti, ettei voi kommentoida raporttia tarkemmin.

– Olemme pitkään olleet huolissaan ISI:n ja joidenkin ääriliikkeiden välisistä yhteyksistä, Pentagonin tiedottaja George Little tyytyi sanomaan uutistoimisto AFP:lle.

Afganistan on syyttänyt Pakistania Talebanin tukemisesta. Maa jäädytti suhteensa Pakistaniin syyskuussa, kun sen rauhanlähettiläs Baurhanuddin Rabbani murhattiin. Murhasta on epäilty Pakistanin vakoojia.

(MTV3 – AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.