Marko Jantunen tyrmättiin karusti Jokerien treeneissä, sai potkut hetkeä myöhemmin – näin tapahtumat etenivät: "En edes ollut ryyppäämässä"

0:52
Hölmöillyt Marko Jantunen jyrätään treeneissä, saa potkut Jokereista – katso kohtaus Laitapuolen hyökkääjä -elokuvasta

Jääkiekkouransa jälkeen päihdehelvetin läpi taistellutta Marko Jantusta yritettiin herätellä Jokereissa lätkäkulttuurin hengessä. Dramaattinen tapahtumaketju Jantusen viimeiseksi jääneistä jokeritreeneistä on ikuistettu ensi-illan saaneessa elokuvassa Laitapuolen hyökkääjä.

– Muistan sen tilanteen vielä kuin eilisen päivän, pitkän linjan liigapakki Markus Kankaanperä muistelee.

Jantunen pelasi SM-liigan Jokerien riveissä rahakkaalla sopimuksella kaudella 2005–2006, mutta tammikuussa 2006 seurajohdon niin kuin joukkuekaverien mitta alkoi olla täynnä tähtilaiturin yöjuoksuihin.

Lisälatauksen kireään koppitunnelmaan toi nimekkään ja rahakkaan Jokerien heikko menestys SM-liigassa.

Hjallis Harkimo ja Matti Virmanen kävi harvasen päivä kopissa muistuttelemassa, että ollaan ammattilaisjoukkue ja pitäisi voittaakin pelejä välillä.

Lukuisten varoitusten ja viimeisten mahdollisuuksien jälkeen Jantunen saapui Jokerien harjoituksiin taas kerran tokkuraisena.

– En edes ollut ollut sillä kertaa ryyppäämässä, mutta olin katsonut yöllä nuorten MM-kisojen finaalia ja ottanut muutaman trinksun sekä unilääkkeen. Olin ottanut yöllä vielä toisen unilääkkeen, joten olin aamutreeneissä vaikuttanut aika tokkuraiselta, Jantunen kertoo.

Kankaanperä päätti muiden jokeripelaajien kanssa antaa Jantuselle opetuksen.

– Meillä oli koko kentän kolme vastaan kaksi -harjoite käynnissä, ja sovin pakkiparini Järventien Martin kanssa, että hän ohjaa Markon minun puolelleni. Muistaakseni Jarna luisteli poikittain sinisellä ja ajoin niin sanotusti vastapalloon, Kankaanperä kertaa.

Jantunen jäi pitkäksi aikaa keräilemään itseään jäänpintaan.

– "Hodo" veti mut ihan pystyyn, Jantunen muistaa.

– Se oli herättely-yritys ja välittämisen osoitus, vaikka se ei kaikkien korviin siltä kuulostakaan, Kankaanperä kuvailee.

Katso artikkelin yllä olevalta videolta, miten tapahtuma on dramatisoitu elokuvassa Laitapuolen hyökkääjä.

Tunti tai kaksi harjoitusten jälkeen kaukalon tapahtumia Hartwall-areenan ravintolasta käsin seurannut urheilutoimenjohtaja Matti Virmanen soitti Jantuselle, että hänen sopimuksensa on irtisanottu.

– Jokerit reagoi näin. Tänä päivänä on hyvä, että pelaajalle tarjotaan pääsyä hoitoon. Siihen aikaan toimittiin niin, eikä ollut näitä malleja, Jantunen pohtii.

– Olisin ollut valmis menemään hoitoon, koska siinä oli työ kysymyksessä. En tiedä, olisiko se tepsinyt, mutta sitä olisi kannattanut ainakin yrittää.

SM-liigan tähtipelaajana Jantusella riitti jokeripotkujenkin jälkeen ottajia ympäri Suomea. HIFK, Ilves, Tappara, TPS ja Kärpät asettuivat jonoksi. Rahakkain tarjous tuli kuitenkin Ruotsista.

– Menin Timrån riveihin pelaamaan loppukauden ja sain helvetin hyvät fyrkat siitä, Jantunen muistelee.

Jantunen jatkoi uraansa vielä viiden kauden ajan Pelicansissa, mutta sairaus nimeltä päihderiippuvuus oli kuitenkin ottamassa yhä tiukempaa otetta miehestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja