Mainos

Saksan pankkifuusio kariutui jälleen

Suuri pankkifuusio päätyi Saksassa jälleen kiville, kun Dresdner Bank ja Commerzbank kertoivat katkaisseensa yhdistymisneuvottelunsa.

Saksan pankkifuusio, Deutsche Bank, Dresdner Bank

Dresdnerin ja Commerzbankin fuusion kariutumista edelsi vasta huhtikuussa Dresdnerin ja Deutsche Bankin fuusiohankkeen ajautuminen umpikujaan. Neljä viikkoa kestäneet fuusioneuvottelut kariutuivat tiettävästi kysymykseen yhdistyneen pankin omistusosuuksista.

Vakuutusyhtiö Allianz, joka omistaa viidenneksen Dresdneristä, yritti ilmeisesti ajaa sille 60 prosentin siivua uudesta pankista. Commerzbank on yrittänyt saada omistussuhdetta tasaisemmaksi. Dresdner on valittanut joutuneensa fuusioneuvotteluissa aliarvostetuksi Commerzbankiin nähden.

Pankit eivät lausunnoissaan kommentoineet fuusiohankkeen epäonnistumisen syitä tarkemmin. "Osapuolten poikkeavien etujen sovittaminen yhteiseksi toimintamalliksi ei ollut mahdollista", Dresdner muotoili asian.

Vielä keväällä Dresdner Bank neuvotteli fuusiosta Saksan suurimman pankin Deutsche Bankin kanssa. Tuloksena olisi ollut taseella mitaten maailman suurin pankki. Dresdnerin ja Deutschen yhdistymishanke kuitenkin kariutui huhtikuun alussa, kun viimeksimainitun johtokunta hylkäsi suunnitelmat.

Fuusion kerrottiin kompastuneen tuolloin kiistaan Kleinwort Benson -investointipankin kohtalosta. Kesäkuun lopussa julkisuuteen tuli tietoja, joiden mukaan Commerzbankin omistajilla olisi valmiina suunnitelma siltä varalta, että Dresdneristä ei ole tälläkään kertaa kumppaniksi.

Yhteensä 11 prosenttia Commerzbankista omistavat italialainen vakuutusyhtiö Assicurazioni Generali, pankki Banca Intesa sekä espanjalainen pankki Banco Santander Central Hispano suunnittelivat tuolloin ostavansa pankin kokonaan ja pilkkovansa sen, jos fuusio ei toteudu.

Commerzbank on ollut valtaushuhujen riepoteltavana siitä asti, kun analyytikot arvioivat sen liian heikoksi pärjäämään omillaan.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.