Mainos

Saksan erikoisjoukot taistelevat Afganistanissa

Saksan puolustusministeri myöntää, että saksalaiset erikoisjoukot ovat osallistuneet operaatioihin Afganistanissa.

Opposition sotilas

Saksalaiset erikoisjoukot ovat ottaneet osaa operaatioihin Afganistanissa amerikkalais- ja brittijoukkojen rinnalla, myönsi Saksan puolustusministeri Rudolf Scharping tänään. Scharping vahvisti näin Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung -lehden väitteet, joiden mukaan noin sata sotilasta Saksan KSK-eliittikommandojoukosta on ottanut osaa al-Qaedan sotilaiden etsintään.

Saksalaiset erikoisjoukot eivät ennen Afganistanin-operaatiota tiettävästi ole tehneet yhteistyötä amerikkalais- ja brittijoukkojen kanssa. Huomenna Bild-sanomalehdessä ilmestyvässä haastattelussa Scharping toteaa, että Afganistanin-operaatiolla on ollut parlamentin yksimielinen tuki.

Puolustusministerin mukaan eräs operaation tavoitteista on ollut "tiedon kerääminen terrorismin rakenteista ja vaaroista". Frankfurter Allgemeinen mukaan saksalais-, amerikkalais- ja brittisotilaat ovat toimineet yhdessä jo useita viikkoja.

Lehden mukaan yhteisoperaation piti alun pitäen rajoittua eteläisen Kandaharin alueelle, mutta on sittemmin laajentunut. Saksa on sitoutunut toimittamaan 3900 sotilaan joukon Yhdysvaltain tueksi Afganistaniin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.