Mainos

Saksa valmiudessa itsemurhaiskujen varalta

Saksan viranomaisten mukaan tilanne muistuttaa kesää 2001, jolloin saatiin vihjeitä suunnitteilla olevista WTC-iskuista.

Saksassa on nostettu valmiustilaa itsemurhaiskuyritysten varalta. Sisäministeri Wolfgang Schäuble luonnehtii uhkaa vakavaksi.

Valmiustilaa on pidetty tavallista korkeammalla muutaman päivän ajan. Viranomaiset kertovat, että tilanne muistuttaa kesää 2001, jolloin saatiin vihiä syyskuun terrori-iskun valmistelusta. Sisäministeriön mukaan iskuja on suunniteltu Afganistanin ja Pakistanin alueella, mutta myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Sisäministeriön edustajat korostavat, ettei heillä ole yksityiskohtaista tiedustelutietoa tietystä iskusuunnitelmasta. Heidän mukaansa turvallisuuspalvelut reagoivat "yleisiin signaaleihin". Toiminnan arvellaan lisääntyneen terroristien koulutusleireillä, joilla on mahdollisesti myös muun muassa saksalaisia. Kaksi terrorismikytköksistä epäiltyä saksalaista on pidätetty Pakistanissa.

Sisäministeriön mukaan yhtenä syynä kasvaneeseen terrorismiuhkaan pidetään Saksan osallistumista Nato-johtoiseen Isaf-operaatioon Afganistanissa. Saksalla on Afganistanissa noin 3000 sotilasta.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.