Mainos

Saksa lopetti brittiläisen naudanlihan tuontikiellon

Saksan parlamentin ylähuone eli liittoneuvosto hyväksyi tänään brittiläisen naudanlihan tuontikiellon purkamisen.

Hullunlehmantauti


Kielto määrättiin neljä vuotta sitten BSE-taudin eli hullun lehmän taudin takia. Liittoneuvosto hyväksyi tuontikiellon purkamisen tiukassa äänestyksessä äänin 39-30. Saksan päätöksen jälkeen Ranska on ainoa EU-maa, joka on kieltäytynyt poistamasta brittilihan tuontikieltoa.

Liittoneuvoston päätös merkitsee sitä, että brittiläistä naudanlihaa voi jälleen ostaa Saksassa huhtikuun alkupuolelta lähtien. Lihaan on kuitenkin pantava merkintä siitä, että se on brittiläistä. Britannian maatalousministeri Nick Brown ylisti Saksan päätöstä ja kehotti myös Ranskaa "tulemaan järkiinsä".

-Uskomme saavamme Saksassa takaisin runsaasti asiakkaita korkealaatuisilla tuotteillamme. Päätös jättää Ranskan eristetyksi ja sitä uhkaavat oikeustoimet. Toivon, että Ranska tulee järkiinsä ja noudattaa lakia, Brown sanoi. EU:n kuluttaja- ja terveysasioista vastaava komissaari David Byrne kiitteli myös Saksan päätöstä ja sanoi maan "kuunnelleen EU:n perusteluja ja ymmärtäneen ne".

Byrne vaati viime kuussa Saksalta selvitystä siitä, miksi brittiliha on yhä pannassa. Selvityksen takarajaksi määrättiin 17. maaliskuuta.
(STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.