Mainos

SAK syyttää Itälää takinkäännöstä

SAK kummastelee Kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän tulopolitiikkaan kohdistamaa kritiikkiä. SAK:n mukaan Kokoomus kritisoi aikanaan itse ajamaansa politiikkaa.

Suurin palkansaajajärjestö muistuttaa, että Kokoomus moittii nyt sitä politiikkaa, jota tuki vielä hallituksessa ollessaan. SAK:n mukaan tuo politiikka tuotti 300 000 uutta työpaikkaa 1990-luvun jälkipuoliskolla.

Itälän mukaanhanyhteiskunnallisen kehityksen jarruna ovat ensisijaisesti maan hallituksen, työnantaja- ja palkansaajajärjestöjen yhteistyöllä syntyvät tuporatkaisut.

Itälän mielestä duunari-SAK:n tiukka omien etujen puolustaminen on jättänyt keskituloiset, pääasiassa Akavan ja STTK:n toimihenkilöt, sivuosaan palkkaratkaisuissa.

- No, meillähän on tehty tupojen kautta maltillisia palkkaratkaisuja ja kyllä minä arvioin niin, että jos mentäisiin tai olisi tehty liittokierroksia, niin se olisi johtanut siihen, että teollisuuden palkansaajat olisivat kyllä ottaneet tuottavuuden mukaiset nousut ja sitten nämä Itälänkin mainitsemat julkisen sektorin, sinänsä tapeellista ja tärkeää työtä tekevät koulutetut ihmiset eivät olisi saaneet sitäkään, mitä nyt ovat saaneet, osastonjohtaja Matti Tukiainen SAK:sta kertoo.

Tukiaisen mukaan tuo Itälän parjaama politiikka synnytti -90-luvun jälkipuoliskoilla 300 000 uutta työpaikkaa ja uudisti työeläkejärjestelmän. Se mahdollisti myös Suomen EMU-ratkaisun sekä viidennen ydinreaktorin.

- Tällä yhteistyön politiikalla on kuitenkin saavutettu merkittäviä tuloksia, vaikkakin edelleen on paljon suuria ongelmia edessä, Tukiainen painottaa.

Itälän SAK-kritiikki osoittaa, että Kokoomus lähtee oppositiotaistoon osin samoin asein kuin Keskusta Lipposen ykköshallituksen aikana. Kokoomus pelkäsi ja kadehti tuolloin työreformia ja kun Keskusta on nyt hallituskipeydessään ja demarien pelossa luopunut uudistusohjelmastaan, nostaa Itälän Kokoomus esiin samasta työreformista tuttuja teemoja.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 06.10.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.