Mainos

SAK:n vetäjä vaihtunee ensi keväänä

Keskustelu SAK:n seuraavasta puheenjohtajasta sai uutta sytykettä tänään, kun nykyisen pitkäaikaisen puheenjohtajan Lauri Ihalaisen (sd.) lähtöaikeista tuli tarkempaa tietoa. Ihalainen ilmoittanee SAK:n valtuuston kokouksessa marraskuussa, että hän jää eläkkeelle ensi keväänä.

SAK:n keskeiset sosiaalidemokraattiset liittopuheenjohtajat pohtivat tiistaina Ihalaisen pyynnöstä, mikä olisi sopiva ajankohta puheenjohtajavaihdokselle. Heidän yksimielinen toiveensa oli, että Ihalainen jatkaisi tehtävässään vielä ensi kevääseen.

Ihalaiselta ei vielä irronnut selvää vastausta, mutta hän kuvasi liittojohtajien arviota "painavaksi".

Oikea foorumi käsitellä näin isoa asiaa on valtuusto, Ihalainen sanoi toimittajatapaamisessa Siuntiossa.

Koska puheenjohtaja on vaihtumassa kesken edustajakokouskauden, uusi puheenjohtaja valitaan järjestön valtuuston kevätkokouksessa.

Aikaa keskustelulle

Ihalaisen oli ennakoitu tekevän lähtöä jo tänä syksynä. Nyt esitettyä aikataulua perusteltiin sillä, että keskustelulle jäisi aikaa. Valmistelun ja päätöksenteon halutaan etenevän mallikkaasti ja demokraattisesti, sanoi SAK:n valtuuston puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori (sd.).

Aikataulua puolustaa myös työmarkkinoiden meneillään oleva iso murros.

Arvuuttelu seuraajanimillä on hyrrännyt jo pitkään. Ihan helposta vaihdoksesta ei ole kyse, sillä Ihalainen on nauttinut poikkeuksellisen laajaa arvostusta.

Yhtenä vahvana seuraajaehdokkaana pidetty nykyinen edunvalvontajohtaja Lauri Lyly (sd.) on toistaiseksi odottavalla kannalla. Ehdokkuudesta on toki vaikea kieltäytyä, jos kannatusta tuntuu löytyvän, hän myönsi STT:lle.

Myös ison Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin (sd.) on ilmaissut kiinnostuksensa tehtävään. Hän olisi Suomessa ensimmäinen naispuolinen keskusjärjestöjohtaja.

SAK:n edustajakokous valitsi Ihalaisen neljännelle puheenjohtajakaudelle keväällä 2006. Ihalainen ilmoitti samalla, että hän jää eläkkeelle ennen viisivuotiskautensa päättymistä.

Ihalainen nousi SAK:n johtoon vuonna 1990.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.