Mainos

SAK haraa edelleen eläkeiän nostoa vastaan

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mielestä eläkeiän nostaminen on vain yksi mahdollinen tekijä, kun tavoitellaan työurien jatkamista.

Lyly muistutti MTV:n Huomenta Suomessa, että yhä useampi jää ennenaikaiselle eläkkeelle ja tämä asia ei korjaannu eläkeikää nostamalla.

– Meillä kuusi kymmenestä jää eläkkeelle ennen 63 vuoden ikää muita reittejä pitkin, esimerkiksi työkyvyttömyyden ja työttömyyden kautta. Vain neljä kymmenestä pääsee 63 ikävuoteen eläköitymisessä. Meille ikärajan nostaminen on hankala asia. Jos ikärajaa korotetaan, siihen pääsee entistä harvempi.

Toimihenkilö-keskusjärjestö STTK kertoi eilen olevansa valmis korottamaan eläkeikää, jos esimerkiksi osa-aikaeläkkeet ja työttömyysputki säilytetään

Lyly arvosteli MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa myös hallituksen kehysriihen päätöstä leikata eläkeideksiä.

– Meitä ärsyttää siinä se että eläkeindeksi on ollut tietyn kaavan mukaan sovittu, ja nyt hallitus yksipuolisesti puuttui perinteiseen kolmikanta-asiaan. Eläkkeet jäävät pysyvästi noin prosentin alemmalle tasolle, jos päätöstä ei peruta tai muuteta väliaikaiseksi ja sovita, millä aikataululla se palautetaan entiseen tasoon.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.