Mainos

Sairastunut Veikko Sinisalo poissa Runoviikolta

Tänään alkanut Kajaanin Runoviikko viedään tänä vuonna läpi ilman tapahtuman ehdotonta isähahmoa, taiteilijaprofessori Veikko Sinisaloa. Syksyllä 77 vuotta täyttävä Sinisalo joutuu jättämään Kajaanin vierailunsa väliin sydämen rytmihäiriöiden takia.

Viime vuonna Sinisalon saapumisen Kainuuseen esti kuumeesta toipuminen.

-Veikolle oli viikonloppuna ilmaantunut rytmihäiriöitä ja hän oli joutunut menemään sairaalahoitoon. Tällä hetkellä hän on jo kotonaan toipumassa, mutta viimeisimmän tiedon mukaan ei pääse Runoviikolle, taiteellinen johtaja Antti Virmavirta vahvisti.
´
Ohjelman mukaan Veikko Sinisalo olisi esiintynyt tänään avajaisissa ja huomenna nimeään kantavassa kirkkoillassa. Tyystin ilman suvun edustusta ei Runoviikolla jäädä, sillä suuren taiteilijan Kirsi-Kaisa-tytär esittää sunnuntaina kaikkia rooleja Pentinkulman naiset-esityksessä.

VäinöLinnan Pohjantähti-trilogian pohjalta tehdyn esityksen on dramatisoinut Ritva Holmberg ja ohjauksesta sekä lavastuksesta vastaa Maarit Pyökäri. Kajaanin Runoviikon tukipylvään makuelämysten kanssa voi tehdä tuttavuutta myös kahvikupin äärellä.

Runoviikon keskuksena toimivassa Kaukametsässä on kahvipöydässä tarjolla Veikon korvapuusti. Kyseessä on perinteinen pieni isällinen korvatillikka, joka on rakkaudella annettu. Resepti korvapuustin tekoon on saatu Veikko Sinisalo Raija-vaimolta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.