Porvoolaisen seurakunnan lehti-ilmoitus sai lukijat hieraisemaan silmiään: "On tainnut livahtaa vahingossa..."

Twitterissä naureskeltiin viikonloppuna hupaisalle ilmoitukselle porvoolaisessa paikallislehdessä. 

Borgå svenska domkyrkoförsamling eli Porvoon ruotsinkielinen seurakunta ilmoitti viikonloppuna paikallisessa Östnyland-lehdessä kesäkuun musiikkitapahtumistaan. Konserttitietojen keskelle oli kuitenkin päässyt lipsahtamaan selkeästi sinne kuulumaton lista erilaisista voiteista.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

– On tainnut Porvoon kirkkoherralla livahtaa vahingossa Dermosilin tilaus ihan paikallislehteen asti, veisteli Twitterissä kuvan ilmoituksesta jakanut Sami Karjalainen nauruhymiön kera.

Kuva ilmoituksesta herätti Twitterissä huvitusta ja monet keksivät voidelistauksen innoittamana myös uusia nimiä esiintyville artisteille.

– Markku Mäkinen ja Tasapainottava geelivoide on tämän kesän suosituin yhtye tanssilavoilla, Twitterissä muun muassa naljailtiin.

Ilmoituksen voidelistauksesta löytyy lisäksi muun muassa karbamidipuikko, joka on tarkoitettu kuivien ja halkeilevien kantapäiden hoitoon. 

Tiedotussihteeri paljastaa mokan taustat: "Painoin control c ja control v"

Voimme kuitenkin tällä kertaa armahtaa kirkkoherran, sillä virheellinen ilmoitusteksti livahti julkisuuteen seurakunnan tiedotusosaston toimesta.

MTV Uutiset tavoitti langan päähän ruotsinkielisen seurakunnan tiedotussihteeri Gunvor Haddaksen, joka tunnusti olevansa syypää hulvattomaan mokaan. Haddas työkavereineen sai asian huomatessaan makeat naurut, eikä naurusta meinannut tulla loppua MTV Uutisten haastattelussakaan.

Miten voidetilaus sitten päätyi lehti-ilmoitukseen keskelle kirkkokonsertteja?

– Sitä minä aluksi itsekin ihmettelin, Haddas nauraa.

Tiedotussihteerin mukaan kyse oli mitä luultavimmin siitä, että hän hoiti kaksi työasiaa nopeassa syklissä ja unohti leikkaamisen ja liittämisen vaarat.

– Työkaveri kysyi, että voisinko lähettää Dermosil-tilauksen. Painoin sitten siinä vaiheessa control c ja control v. Sitten samantien minulla oli tuo Indesign-ohjelma auki ja oli tosi tosi kiire saada ilmoitus valmiiksi, Haddas kertaa tapahtumien kulkua.

Siinä vaiheessa Haddas vain ehti nopeasti vilkaista lehti-ilmoituksen olevan valmis.

– Minä vain otin ja tein siitä valmiin pdf-tiedoston. En edes muistanut, että olin aiemmin kopioinut tuon toisen tilauksen. Lähetin ilmoituksen lehteen, koska deadline oli samana päivänä ja tarkistin vielä sieltä, että ehtiihän se varmasti.

Nauratti ja ilahdutti ihmisiä keskellä korona-aikaa

Inhimillinen moka on naurattanut koko seurakunnan työtiimiä. Myös seurakuntalaisilta sekä muulta somekansalta on tullut positiivista palautetta. Seurakunta jakoi myös itse aiheesta päivityksen sosiaalisessa mediassa myöhemmin lauantaina.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta ihmiset ovat olleet tästä tosi iloisia. Oli selkeästi tarvetta näin korona-aikana. Vitsailimme töissä, että pitäisikin välillä aina laittaa tällaisia, niin tulisi seurakuntamme tutuksi ihmisille.

Yhden asian Haddas kuitenkin päätti tapauksen jälkeen:

– En enää käytä yhdistelmää control c ja control v tilausta tehdessäni, Haddas nauraa.

Haddas vinkkaa, että lehti-ilmoituksesta kuuluisaa torstain 10.6. kirkkokonserttia pääsee seuraamaan livestriimin kautta. Paikan päällä konserttiin osallistuville on luvassa leikkimielinen voidepurkkien arvonta.

***

Videolla:

Kirjoititko vahingossa caps lock päällä Wordissa? Ei hätää, sillä on olemassa näppäinyhdistelmä, joka muuttaa tekstin hetkessä isosta pieneksi.

Tämä näppäinyhdistelmä muuttaa isot kirjaimet pieneksi 0:13


Lue myös:

    Uusimmat