Mainos

MTV Uutisten tutut ruutukasvot kertovat mokistaan – katso hauskat tarinat

Tänään vietetään epäonnistumisen päivää. – Kyllä se vapauttaa niitä, jotka mokaavat, eli meitä kaikkia miettimään, että onko se sitten ihan oikeasti niin hirveän vakavaa. Oma vastaukseni tietysti on, että ei ole, sanoo uutisankkuri Keijo Leppänen.

Leppänen kertoo omasta mokastaan, joka hävetti, vaikka jäikin vain melkein mokaksi.

– Muutama vuosi sitten ruotsalainen elokuvaohjaaja Roy Andersson tuli Rakkautta ja Anarkiaa-tapahtumaan uudella tuotteellaan, ja meillä oli siitä sitten juttu. Kolme vuotta ranskaa lukeneena tankkasin, että tämä on Roy Anderssonin uusi elokuva Du le vaand, joka täällä esitellään.

– Juttu oli lähetyksessä lähes tulkoon alkamassa ja juontoa siinä vielä tapasin. Joku kaveri siinä, olisiko ollut Maija vai Pirjo, joka sanoi, ettei se mikään Du le vaand ole, vaan ihan tavallinen ruotsalainen Du levande. Ei mennyt ulos, mutta läheltä piti, Keijo Leppänen kertoo.

– Se oli hauska, koska se oli vain melkein moka. Itseasiassa hävetti ihan suunnattomasti siinä tilanteessa. Hyvä on se, että miljoona suomalaista ei päässyt minulle nauramaan. Olen rehti poika ja tunnustan tämän jälkikäteen.

Uutisankkuri kertoo, että mokat opettavat välttämään uusia mokia.

– Jos tietää, että tulossa on vaikeita sanoja, niin ne oppii vuosien varrella, jos mahdollista, tuuppaamaan kaverille, hyvänä huumorimiehenä tunnettu Keijo Leppänen virnistää.

"Ei mokailu tästä vähene - päinvastoin"

Vieressä hymyilee kollega Pirjo Nuotio, joka myöntää mokanneensa elämässä monta kertaa.

– Ei tule mieleen yhtä aivan erityistä isoa mokaa, joka olisi jäänyt mietityttämään koko elämän ajaksi, että miten tästä selviää. Vaikka olen tämän ikäinen, ei ne mokailut tästä mihinkään vähene. Saattaa tuntua välillä, että päinvastoin, Nuotio nauraa.

Pirjo Nuotio myöntää, että välillä pieniä mokia jää vatvomaan turhan kauan.

– Työasioissa valtavan isoja mokia ei ole sattunut, mutta tämmöisiä pieniä sekoiluja: sanasekoiluja, vääriä nimiä tai vääriä ääntämisiä niin kyllä niitä vähän jumppaan mielessäni. Saatanpa katsoa lähetyksen jälkeen kuinka hassulta se näytti ja saatan kelata pari   kolmekin kertaa. Vähän turhaankin rankaisen itseäni niistä. Ei ne oikeasti niin vakavia ole. 

Mitä suosittu uutisankkuri sanoisi ihmiselle, joka kokee tänään epäonnistumisen?

– Kannattaa yrittää huomenna uudestaan. 

"Mokaan töissä joka päivä"

– Viime aikaisin moka on ainakin se, kun jouduin menemään lähetykseen ilman karttoja osittain oman mokani takia. Se oli aika pitkät kolme minuuttia, mutta kyllä silti poltin sen kolme minuuttia ilman karttoja.  Taustalla vilisti vaan siniset taustat, muistelee meteorologi Liisa Rintaniemi.

– Ei jäänyt traumoja. Sain mennä seuraavana päivänä ruutuun korjaamaan mokani, Rintaniemi hymyilee.

Epäonnistumiset opettavat erityisesti meteorologia.

– Se, mikä on mennyt edellisen päivän ennusteessa pieleen, niin se opettaa, miten malli toimii ja miten voit korjata sen seuraavan päivän ennusteessa.

Epäonnistumiset kuuluvat Rintaniemen mukaan elämään.

– Mokaan itse joka päivä töissä, koska ei ole olemassa 100 prosenttisesti oikeaan menevää ennustetta. Täydellistä suoristusta ei olekaan, joten ihan vaan eteenpäin, Liisa Rintaniemi rohkaisee. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja