Mainos

Sairaalojen IT-kurjuuteen uusi lääke

Terveydenhuollon keskeneräisiä, toimimattomia ja potilasturvallisuutta vaarantavia tietojärjestelmiä yritetään kehittää uudella keinolla. Teknillinen korkeakoulu sai idean hankkeeseen MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmista.

Teknillisen korkeakoulun käytettävyysryhmä avannut terveydenhuollon tietojärjestelmien kehittämismahdollisuuksia koskevan avoimen keskustelu- ja ideointikanavan.

Alkusyksystä terveyskeskusten ja sairaalojen takkuilevat sähköiset potilasasiakirjaohjelmat olivat runsaasti esillä julkisuudessa.

- Syksyn MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmat herättivät kiinnostuksemme terveydenhuollon järjestelmiä kohtaan. Erityisesti olemme tarttuneet asiaan järjestelmien käyttäjien näkökulmasta, kertoo Teknillisen korkeakoulun tietotekniikan osaston professori Marko Nieminen.

Palvelu on avattu osoitteessa tervesysteemi.info ja se on avoin potilaille, hoitohenkilökunnalle, järjestelmähankintoihin osallistuville päättäjille ja järjestelmäkehittäjille.

- Yksi tapa, jolla tämänkaltaista tilannetta voidaan ratkoa, on tiivis suunnittelijoiden ja käyttäjien välinen yhteistoiminta. Nyt kootaan ideoita järjestelmien kehittämiseksi. Kertynyttä tietoa tullaan analysoimaan ja tarjoamaan järjestelmiä kehittäville organisaatioille, sanoo professori Nieminen.

Lisätietoja ja keskustelua asiasta löytyy foorumin internet-osoitteesta http://tervesysteemi.info.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.