Sairaalloisen lihavalle miehelle annettiin kolme kuukautta elinaikaa – onnistui pudottamaan käsittämättömät 226 kiloa

Mies muutti elämänsä vasta kuultuaan, että kuolisi sairaalloisen lihavuutensa vuoksi pian.

Amerikkalainen Stanley Hollar, 42, onnistui laihduttamaan käsittämättömät 226 kiloa. Hollar onnistui urakassaan vian siksi, ettei muuta vaihtoehtoa ollut: miehelle kerrottiin, että hän kuolisi sairaalloisen lihavuutensa vuoksi, kertoo Daily Mail.

Hollar painoi aiemmin noin 307 kiloa. Mieletön laihdutusurakka alkoi kolmisen vuotta sitten, kun Hollarin lääkärit kertoivat miehelle, että hänellä on noin kolme kuukautta elinaikaa.

– Helmikuussa 2015, kun olin painavimmillani ja minulle kehittyi valtavia lääketieteellisiä ongelmia, ja tarvitsin muutosta, lääkäri sanoi, että minun pitäisi laihduttaa, tai olisin kuollut ennen 40-vuotispäivääni, Hollar muistelee.

Hollar oli jo viisivuotiaana ylipainoinen. Häneltä piti amputoida jalka opiskeluaikana jalkapallopelissä tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Vuosien kuluessa Hollarin paino-ongelma vain paheni.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Keskusteltuaan lääkärinsä kanssa huonosta ennusteestaan Hollar tarttui toimeen. Ensimmäisenä vuonna hän pudotti yli sata kiloa. Puolet painosta oli nesteitä; toinen puoli putosi kevyellä liikunnalla. Tämän jälkeen Hollar meni lihavuusleikkaukseen, joka kiihdytti painonpudotusta entisestään.

Seuraavaksi Hollar alkoi käydä kuntosalilla. Nyt hän treenaa viisi kertaa viikossa ja kävelee viikonloppuisin. Hän on lopettanut roskaruoan ja sokeristen juomien ja välipalojen syömisen, ja syö yksinkertaisia aterioita, joissa on proteiinia, hedelmiä ja vihanneksia.

– Jos olisit kysynyt ennen painonpudotusta, mitä mieltä olin kehostani, olisin sanonut sinulle, että kaikki on hyvin ja voin hyvin, mutta näen nyt, että vain valehtelin itselleni. Olin todella onneton, enkä vain tiennyt paremmasta, Hollar toteaa.

– Oloni on kehoni suhteen nyt paljon parempi, mutta se on edelleen muutoksen keskellä. Olen kulkenut pitkän matkan lyhyessä ajassa, mutta valitettavasti minulla on nyt ylimääräistä ihoa kaikkialla.

Hollar tarvitsee vielä leikkauksia, joilla ihosta pääsee eroon. Ylimääräistä ihoa täytyy poistaa muun muassa siksi, että hän voisi käyttää jalkaproteesia. Mies on perustanut joukkorahoitussivun itselleen.

– Jos luoja suo, minulla on vielä pitkä elämä edessäni.

***

4:45

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja