Sairaalloisen laiha nainen tyydytti nälkänsä varsin epätavallisin keinoin – lääkärit tekivät vatsasta kymppitonnien arvoisen löydöksen

Miksi ihminen menee psykoosiin? 4:29
Psykoosi on tavallaan osa ihmisyyttä. Mutta miksi ihminen menee psykoosiin? Katso vastaus videolta.

Lääkärit löysivät yli kaksisataa metalliesinettä intialaisnaisen mahasta, kertoo muiden maussa Daily Mail. Outojen esineiden syömisen taustalla lienee pica-oireyhtymä.

80 korvakoruja, 69 ketjua, 46 kolikkoa, 11 nenäkorua, kahdeksan lukkoa, viisi nilkkakorua, neljä avainta ja yksi kello. Kirurgit löysivät parikymppisen Runi Khatunin mahasta 1,6 kilon ja yli 60 000 euron arvosta koruja ja kolikoita.

Runin äiti kertoi lääkäreille huomanneensa, että perheen kodista oli alkanut kadota koruja. Äiti ei kuitenkaan ollut aavistanut, että hänen tyttärensä oli niellyt ne.

Vyyhti alkoi paljastua vasta, kun mieleltään epätasapainoinen Runi alkoi oireilla fyysisesti.

Sairasta naista piti hoitaa ennen leikkausta

Länsi-Bengalin osavaltiossa asuva Runi oli saapunut sairaalaan heinäkuussa, kun hän oli alkanut oksentaa jokaisen syömänsä aterian jälkeen. Nainen oli heikossa ja sairaalloisen laihassa kunnossa. Hänen verensä albumiini- ja hemoglobiiniarvot olivat niin matalalla, että kirurgien piti odottaa leikkaukseen ryhtymistä.

Sairaalassa Runin kuntoa edistettiin verensiirrolla ja letkuruokinnalla. Muutamassa viikossa potilaan kunto parani, ja lääkärit päättivät leikata hänet.

Reilun tunnin mittaisessa operaatiosa lääkärit poistivat onnistuneesti Runin sisältä suuren metallimöykyn. Leikkauksen jälkeen naisen tila oli vakaa. Runi myönsi syöneensä metalliesineet.

– Hän nieli koruja ja kolikoita aina ollessaan nälkäinen, Runia operoinut lääkäri kertoo Hindustan Timesille.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Pica-oireyhtymä saa syömään syötäväksi kelpaamattomia asioita

Kymppitonnien arvosta koruja nielleen Runi Khatunin kerrotaan olevan mieleltään epävakaa. Hänet on ohjattu psykiatriseen hoitoon. On mahdollista, että hän kärsii pica-oireyhtymästä.

Pica-oireyhtymä tarkoittaa ruoaksi tarkoittamattomien asioiden syömistä. Oireyhtymä luokitellaan syömishäiriöksi kuuluvaksi mielenterveyden häiriöksi. Se on tavallista yleisempää lapsilla, kehitysvammaisilla ja autismikirjon henkilöillä, aneemisilla ihmisillä ja raskaana olevilla naisilla. Pica-oireyhtymään liittyy usein hivenaineiden ja vitamiinien puutetta.

Syötäväksi kelpaamattomien asioiden nieleminen voi kuitenkin pahentaa imeytymisongelmia. Lisäksi myrkyllisen tai sulamattoman aineksen syöminen voi johtaa vakaviin komplikaatioihin.

Mikä on epävakaa persoonallisuushäiriö? 0:28
Mikä on epävakaa persoonallisuushäiriö? Katso vastaus videolta!

Lue myös:

    Uusimmat