Mainos

Sairaalat täynnä - potilas kuoli

Japanilainen kahdeksankymppinen nainen hälytti ambulanssin, koska hän oli heikossa kunnossa ripulin takia. Ambulanssi tuli nopeasti mutta sen kuljettaja ei tiennyt, minne potilaan olisi voinut viedä.

Sairaanhoitajat soittivat lähes 30 sairaalaan, mutta naista ei otettu missään vastaan. Hän kuoli lopulta sydänkohtaukseen.

Tapaus sattui Osakassa, joka on Japanin vauraimpia kaupunkeja. Potilaita joudutaan kuitenkin käännyttämään sairaaloista, koska kaikki vuoteet ovat käytössä.

Lääkäreillä 36 tunnin työvuoroja

Vuodepaikoista ja lääkäreistä on pulaa kaikissa maan sairaaloissa. Julkisissa sairaaloissa tehdään jatkuvasti ylitöitä, ja henkilökunta on huolissaan omasta jaksamisestaan.

- Työvuoro on usein 36 tunnin mittainen. Varmasti joku kollegoistani romahtaa pian, arvelee sydäntautilääkäri Teishi Kajiya Himejin kaupungissa lähellä Osakaa.

Lääkäreiden epäinhimillinen työtaakka vähentää myös lääketieteen opiskelijoiden määrää. Lääkäreitä ja hoitajia tarvittaisiin kuitenkin koko ajan lisää väestön vanhentuessa.

Ongelmaa pahentaa se, että Japani on myöntänyt kitsaasti työlupia ulkomaisille lääkäreille. Viranomaiset ovat tyrmänneet japanilaislääkäreiden vaatimukset maahanmuuttorajoitusten höllentämisestä.

(MTV3-STT)

LUE MYÖS:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.