Tapparalla ja IFK:lla tärkeät puolustajat sivussa - Pelicansilla debytantti kaukalossa

SM-liigassa pelataan lauantai-iltana kuusi ottelua. Tampereella kohtaavat suurseurat, Kuopiossa KalPa testaa HPK:n vireen ja Kärpät jatkaa etelän kiertuettaan Lahdessa.

Tampereella kohtaa kuntopuntarin kärkeen kuuluva joukkue sekä kuntopuntarin pohjamutiin kuuluva joukkue.

Tappara pelasi marraskuussa mainiosti, sillä kirvesrinnat voittivat seitsemän ottelua kahdeksasta mahdollisesta.

Ainoa tappio tuli jatkoajalla JYPille. Tapparan erikoistilannepelaaminen otti huimia harppauksia eteenpäin marraskuun aikana, joka osaltaan vaikutti tamperelaisjoukkueen marssiin.

Myös viisikkopelaaminen kehittyi. Illan kokoonpanosta Tapparalta on sivussa Veli-Matti Vittasmäki. Elias Fälth puolestaan palaa pienen tauon jälkeen kaukaloon.

Helsingin IFK:lle marraskuu oli synkkä. IFK voitti kahdeksasta pelaamastaan ottelusta vain kaksi, ja putosi hetkellisesti pudotuspelien ulkopuolelle.

Eilen perjantaina tullut 2-0-voitto JYPistä nosti IFK:n kuitenkin takaisin kymmenen parhaan joukkoon.

IFK pyrkii edelleen pelaamaan kiekolla ja rytmittämään kiekollista peliään. Ajoittain IFK lähtee vähän liikaa nopealla rytmillä, mikä on helpottanut vastustajien puolustuspelaamista.

Koko kauden IFK:n puolustuspelaaminen ja maalivahtipelaaminen on jättänyt paljon parantamisen varaa, mutta JYPiä vastaan IFK:lle voiton toi maalivahti Atte Engrenin vahva pelaaminen. Engren jatkaa maalilla myös Tapparaa vastaan.

Sen sijaan puolustaja Ryan O`Connor on sivussa illan ottelusta.

KalPa-HPK

KalPa löysi marraskuun loppupuolella mainion vireen, sillä kuopiolaiset voittivat viidestä edellisestä ottelustaan peräti neljä.

Näiden otteluiden aikana KalPa teki 19 maalia, joten joukkueen hyökkäyspelaaminen otti askeleita oikeaan suuntaan.

KalPa päästi kuitenkin 13 maalia omiin, joten puolustuspelaamisen kanssa on ollut vaikeuksia. Myös maalivahdin Denis Godlan kuorma on ollut suuri, joka on voinut osaltaan vaikuttaa suureen maalimäärään.

Hämeenlinnan Pallokerho on ollut tällä kaudella pelitavallisesti, että tulosten valossa yksi alkukauden vahvimmista joukkueista.

HPK on ennen illan kierrosta sarjassa neljäntenä ja on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme ottelua.

HPK:n pelaaminen perustuu laadukkaasen kiekkokontrollipelaamiseen. Se pystyy lähtemään hyökkäyksiin nopeasti, että hitaammalla rytmillä. Se myös puolustaa eteenpäin, jonka ansiosta se on saanut kiekonriistoja lähellä vastustajan maalia.

Pelicans-Kärpät

Lahden Pelicansin marraskuu oli ailahtelevainen niin tulosten kuin myös peliesitysten kannalta. Marraskuun alussa lahtelaisjoukkue napsi voittoja, mutta mitä pidemmälle marraskuu eteni, sitä huonommaksi tuloskunto meni.

Marraskuun lopussa Pelicans ajautui viiden ottelun tappioputkeen. Pelicansin erikoistilannepelaaminen on ollut tappioista huolimatta laadukkaalla tasolla, mutta viisikkopelaaminen on ajoittain vuotanut.

Illan ottelussa SM-liigassa ensiesiintymisen tekee 21-vuotias hyökkääjä Lauri Heino. Pelicansin oma kasvatti on pelannut alkukauden ajan Heinolan Peliitoissa Mestiksessä, jossa hän on tehnyt kolme pistettä 13 pelattuun otteluun.

Oulun Kärpät on ollut vakuuttava tällä kaudella. Se johtaa sarjaa 12 pisteen turvin ja tulee illan otteluun kahden voitetun ottelun siivittämänä.

Kärpät pelasi edellisen kerran eilen perjantaina KooKoon vieraana ja otti tyylipuhtaan 4-0-voiton. Oskar Osala teki ottelussa 1+1-tehot.

Kärppien pelaamisessa on toiminut lähes kaikki. Viisikkopelaamisessa hyökkäyspelaaminen tuottaa laadukkaita maalipaikkoja ja puolustuspelaaminen on ollut riittävän jämäkkää.

Jos jotain parannettavaa etsii, niin alivoimapelaaminen on ollut napsun vaisua viime aikoina. Illan ottelusta Kärpiltä on sivussa Jasper Lindsten.

Muut ottelut:

Lue myös:

    Uusimmat