Mainos

HIFK:n ykkössentteri ja suurlupaus sivussa, kapteeni palaa – Kärpillä ja SaiPalla isoja poissaoloja

10:00
Tulosruudun raportti edelliseltä Liigan kierrokselta.

SM-liigassa pelataan torstai-iltana neljä ottelua. Taistelu pisteistä ja pudotuspelipaikoista alkaa olla suurimmillaan, sillä runkosarja on kääntymässä kohti loppusuoraa. Usealla joukkueella on pelaamatta enää 20 ottelua runkosarjasta.

HIFK-Lukko

Helsingin IFK on hivuttanut itsensä jälleen takaisin kuuden parhaan joukkoon sarjassa. IFK on kymmenen ottelun kuntopuntarin toiseksi kovin joukkue. IFK on voittanut edellisistä kymmenestä ottelustaan seitsemän.

IFK onkin saanut viisikkopelaamistaan jälleen kuntoon, mutta edelleen siinä on petrattavaa. Myös ylivoimapelaaminen tarvitsee muutoksia, sillä ylivoima on pyörinyt edellisissä kymmenessä ottelussa vain 13,64 prosentin tehokkuudella.

IFK:lta on sivussa illan ottelusta Juhani Tyrväinen, joka oli edellisestäkin ottelusta poissa. Myös Niklas Nordgren on sivussa. Kapteeni Lennart Petrell palaa kokoonpanoon.

Lukko seilasi joulukuussa yhdeksän ottelun voittoputkessa, mutta on sen jälkeen pelannut ailahtelevaisesti.

Edellisistä viidestä ottelustaan Lukko on voittanut vain kerran. Lukon viisikkopelaaminen on ailahdellut otteluiden välillä sekä jopa erien välillä.

Maalivahtipelaaminen sekä puolustuspelaaminen on myös jättänyt hieman parantamisen varaa viime aikoina.

Lukolta on sivussa illan kokoonpanosta kapteeni Janne Niskala. Kokoonpanot: 

Ilves-Kärpät

Tampereen Ilves tulee otteluun 4-3-voitto allaan Turun Palloseurasta. Ilves pelasi mainiosti puolitoista erää ja meni nopeasti 3-0-johtoon Turussa.

Samuli Vainionpään ulosajo muutti pelin suunnan ja TPS nousi tasoihin. Siitä huolimatta Ilves pystyi keräämään joukkonsa kasaan ja tekemään voittomaalin kolmannessa erässä. Se oli hieno osoitus nuoren tamperelaisjoukkueen henkisestä vahvuudesta.

Ilveksen viisikkopelaaminen oli varsin hyvää TPS:ää vastaan. Keskialue ylitettiin vauhdilla ja hyökkäysalueella luotiin laadukkaita maalipaikkoja. Saman on jatkuttava Kärppiä vastaan, mikäli Ilves mielii voittaa.

Ilvekseltä on sivussa hyökkääjä Jerry Ahtola.

Oulun Kärppien tuloskunto on hieman ailahdellut viime aikoina. Siitä huolimatta oululaisjoukkueella on vankka 17 pisteen johto sarjan kärjessä.

Kärppien viisikkopelaamisen taso on pysynyt varsin vakaana viime aikoina, vaikka siinäkin on ollut ajoittaista ailahtelua.

Kuten edellinen Lukko-ottelu osoitti, Kärpät on silti edelleen vahva joukkue. Kärpiltä on sivussa toista ottelua putkeen hyökkääjät Oskar Osala, Otto Karvinen sekä Miska Humaloja. Kokoonpanot: 

HPK-SaiPa

Hämeenlinnan Pallokerhon tuloskunto sekä pelaamisen taso ovat ailahdelleet viime aikoina. Vahvaa ottelua on usein seurannut heikompi ottelu ja päinvastoin.

Voittoputkia ei olekaan muodostunut, mutta toisaalta tappioputkiltakin HPK on välttynyt. Vaikka viisikkopelaamisessa onkin ollut viilattavaa, on HPK siitä huolimatta pystynyt luomaan tarvittavan määrän maalipaikkoja otteluiden voittamisen kannalta.

SaiPan pelaaminen on niin ikään ailahdellut, mutta se on ailahdellut vielä rajummin kuin HPK:lla.

Sekä Lukkoa että Porin Ässiä vastaan SaiPa johti parhaimmillaan kolmella maalilla, mutta molemmilla kerroilla vastustaja nousi kolmansissa erissä tasoihin.

SaiPan onneksi joukkue pystyi molemmat ottelut voittamaan voittomaalikilpailujen päätteeksi, joten se tulee illan otteluun kahden voiton siivittämänä.

SaiPalta on sivussa ykkösmaalivahti Frans Tuohimaa sekä hyökkääjä Santeri Virtanen. Kokoonpanoon palaa Elmeri Kaksonen, joka on ollut kaksi kuukautta sivussa. Kokoonpanot:

Ässät-Jukurit

Porin Ässien tilanne sarjajumbona näyttää murheelliselta. Matkaa alimpaan pudotuspelipaikkaan on 20 pistettä.

Ässät on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain yhden ottelun. Porilaisten pitäisi äkkiä päästä voittoputkeen kiinni, jotta se pystyisi nousta taistelemaan pudotuspelipaikoista. Tällä hetkellä tuo vain näyttää varsin vaikealta tehtävältä.

Ässien kokoonpanoon palaa puolustaja Juho Tommila, joka pelaa nelosketjussa hyökkääjänä.

Mikkelin Jukurien tilanne on niin ikään hankala. Joukkue on valahtanut sarjassa kolmanneksi viimeiseksi ja matkaa alimpaan pudotuspelipaikkaan on jo 10 pistettä.

Jukurit on niin ikään voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain yhden ottelun. Jukurien viisikkopelaaminen ei ole oikein kehittynyt kauden mittaan, joten vastustajat ovat oppineet pelaamaan mikkeliläisiä vastaan ja tylsyttämään joukkueen vahvuudet. Kokoonpanot: 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja