Kärpiltä sivussa kultakypärä ja kärkipuolustaja, Ässien kultakypärä palaa kaukaloon

SM-liigassa pelataan keskiviikkoiltana neljä ottelua. Oulussa pelataan sarjan huippukamppailu, kun taas Porin Ässät yrittää saada hieman valoa synkkään alkukauteensa.

Kuvan videolla Tulosruudun raportti tiistaisista Liigan otteluista. 

Kärpät-Ilves

Oulun Kärpät on ollut vahva tämän kauden SM-liigassa. Oululaisjoukkue johtaa sarjaa kahdella pisteellä, on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten ja päästänyt vähiten maaleja.

Kärppien viisikkopelaaminen on ollut laadukkaalla tasolla läpi kauden, eikä siinä ole tullut suurempia notkahduksia.

Kärpiltä löytyy silti parannettavaa. Kärppien alivoimapelaaminen on ollut sarjan parasta, mutta ylivoima on ollut erittäin tehotonta. Edellisissä viidessä ottelussa Kärppien ylivoiman tehokkuus on ollut vain 3,23 prosentin luokkaa.

Illan ottelusta Kärpiltä on sivussa Mika Pyörälä toista ottelua putkeen sekä Jani Hakanpää.

Tampereen Ilves on ollut alkukauden suurin yllätys. Se on sarjassa neljäntenä ja tulee illan otteluun voitto taskussaan.

Ilveksen tulokset ovat menneet edellisissä viidessä ottelussa hieman alakanttiin. Se on voittanut yhden ottelun varsinaisella peliajalla ja yhden ottelun jatkoajan päätteeksi.

Ilveksen murheenkryyninä on ollut alivoimapelaaminen. Se on toiminut vain 56,25 prosentin tehokkuudella. Vaikka Kärppien ylivoima ei ole viime aikoina hurraahuutoja kerännyt, niin pitää Ilveksen silti pysyä poissa jäähypenkiltä.

Pelicans-SaiPa

Lahden Pelicans on tukevasti sarjan keskikastissa ja on saanut tuloksellisen käyränsä nousuun, sillä lahtelaiset voittivat viime viikolla kolmesta ottelustaan kaksi.

Pelicansin erikoistilannepelaaminen on ollut laadukkaalla tasolla viimeisissä otteluissa ja se onkin ollut lahtelaisten vahvuus.

Edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan lahtelaiset johtivat ottelua jo 2-0-lukemin, mutta toisessa erässä Ilves nousi tasoihin. Vastaavanlaisia sulamisia ei pitäisi tulla, mikäli Pelicans mielii nousta kuuden parhaan joukkoon sarjassa.

Pelicans tekee pieniä muutoksia kokoonpanoonsa. Antti Tyrväinen nousee ykkösketjun laitaan ja maalilla torjuntavuorossa on Jussi Olkinuora.

SaiPa on pelannut ehkä hieman ailahtelevan alkukauden. Lappeenrantalaisilla ei ole viime aikoina

rakentunut tappioputkia, mutta ei myöskään voittoputkia.

SaiPa tulee otteluun 3-2-voitto HPK:sta takataskussaan. SaiPasta edukseen ovat esiintyneet Jonatan Tanus ja Topi Nättinen, jotka ovat tehneet kolmessa edellisessä ottelussaan viisi pistettä.

Kaksikko olivat kauden ensimmäisissä otteluissa varjojen mailla, eikä pisteitä kertynyt. Lappeenrannassa ollaankin odotettu suuresti heidän heräämistään.

SaiPa saa illan kokoonpanoonsa takaisin Anssi Löfmanin ja Ahti Oksasen, joka oli viime viikon otteluista sivussa.

Ässät-KooKoo

Porin Ässien alkukausi on ollut yhtä myllerrystä. Ässät on sarjan jumbona ja alempi pudotuspeliviiva on jo 13 pisteen päässä.

Ässät on päästänyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja ja puolestaan tehnyt vähiten. Ässien henkilöstöpuolella on käynyt myös pieni turbulenssi, kun apuvalmentajana toiminut Petteri Niittynen jätti seuran maanantaina.

Näiden lisäksi porilaisjoukkueen loukkaantumislista on karua luettavaa, kun yhteensä yhdeksän pelaajaa on sairastuvan puolella.

Ässät onkin sekoittanut ketjujaan. Hyvä uutinen porilaisten kannalta on se, että kultakypärä Sakari Salminen palaa kokoonpanoon.

Kouvolan KooKoo seilasi neljän ottelun voittoputkessa, kunnes edellisessä ottelussa se hävisi Mikkelin Jukureille 1-2-lukemin.

KooKoon pelit ovat olleet viihdyttäviä ja joukkue on ollut hyökkäyssuuntaan tehokas. Malte Strömwall ja Miikka Pitkänen ovat sarjan pistepörssissä sijoilla kaksi ja kolme, joka ilmentää joukkueen iloista hyökkäyspelaamista.

Illan otteluun KooKoo on laittanut alempia ketjujaan hieman uuteen uskoon.

Muut ottelut: Jukurit-Lukko, kokoonpanot

Lue myös:

    Uusimmat