Säilytä kauneutesi ja hoida ihoasi myös kylmän yllättäessä – lue vinkit!

Iho on koetuksella vuodenaikojen muuttuessa. Kun ihosta huolehtii säiden muuttuessa oikein, on mahdollista välttää aallonpohjat ihon kunnon kanssa.

Samalla tapaa kuin omaan vaatetukseen kiinnittää huomiota säiden muuttuessa, myös ihosta olisi tärkeää huolehtia vuodenaikojen mukaan. Pakkaseen ja auringonpaisteeseen reagointiin on omat kätevät kikkansa, jotka omaksumalla on helppo pitää iho hyvässä kunnossa

Juo vettä

Kun on puhe ihon kosteutuksesta, unohtuu helposti se, että ihoa voi kosteuttaa myös sisäisesti. Runsas veden juonti edesauttaa elimistön hyvinvoinnin lisäksi ihon hyvinvointia. Riittävä veden juonti näkyy ihossa nopeasti myös kokonaisvaltaisena kirkastumisena.

Suosi öljypohjaisia voiteita

Öljypohjaiset voiteet käyttäytyvät usein kylmissä olosuhteissa otollisemmin kuin vesipohjaiset. Jos ihon pinnalle jää pakkasella vesipohjaista kosteusvoidetta, voi voide jäätyä iholla ja iho joutua koetukselle. Etenkin pakkasella olisi siten hyvä suosia öljypohjaisia voiteita, jotta iho saisi parhaan mahdollisen suojan.

Käytä aurinkovoidetta

Suojakertoimellisen aurinkorasvan käyttö ei ole ensimmäisenä mielessä kylmemmillä keleillä, mutta on tärkeää muistaa, että UV-säteet vaikuttavat yhtä lailla talvellakin. Erityisesti aurinkoisina pakkaspäivinä iho on koetuksella samaan tapaan kuin kesälläkin. On hyvä pitää mielessä myös se, että lumi heijastaa valonsäteitä, jolloin palamisen riski kasvaa entisestään. Kaiva aurinkoisina päivinä aurinkovoiteet kaapeista, vaikka lämpömittari ei kohoaisikaan hellelukemiin.

Luota ammattilaisiin

Kuten kaikenlaisten iho-ongelmien, myös vuodenaikoihin liittyvien iho-ongelmien kohdalla ammattilaisten apuun on syytä luottaa, mikäli ongelmia ilmenee. Joskus pakkanen saattaa tehdä ihosta niin kuivan, ettei kotikonsteista löydy ratkaisua.


MTV3/Helmi

Lähde: eHow.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat