Mainos

Sähköverkon korjaus jatkuu alkuviikkoon

Sähkölinjojen korjaustöitä on jatkettu pitkälle iltaan.

Torstai-illan myrskystä näyttävät kärsineen pahiten Häme ja Pirkanmaa, missä vielä tänä iltana oli useita tuhansia talouksia vailla sähköä. Muualla maassa sähköttä oli muutamien kymmenien tai satojen talouksien suuruisia alueita siellä täällä. -Nyt toimialueellamme Hämeessä ja Pirkanmaalla on ilman sähköä ehkä 5 000-6 000 taloutta, arvioi Vattenfallin käyttöpäällikkö Markku Vänskä tänään hieman ennen kello 19:ää.

Vänskän mukaan tavoitteena oli saada runkoverkko kuntoon illan mittaan, mutta pienjänniteverkon vikoja päästäneen korjaamaan vasta huomenna. Suurjänniteverkossa oli tänään vielä satoja puita johtojen päälle kaatuneina.

Eilisen aikana Pirkanmaalla ja Hämeessä sähköt saatiin takaisin noin 6 000:lle sähköä vailla olleelle taloudelle. Tänään sähköä sai vielä muutama tuhat taloutta lisää. Vänskän mukaan osalle asiakkaista sähkönjakelu saadaan kuntoon vasta alkuviikosta, loma-asuntoihin loppupuolella viikkoa.

Pahimmat vika-alueet olivat tänä iltana Rengon, Lopen, Hauhon, Luopioisten ja Kuhmalahden alueilla. Myös Lammilla, Janakkalassa, Hämeenkoskella, Vihdissä ja Hausjärvellä sähköttömiä alueita oli vielä paljon.

Viime yönä Hämeessä ja Uudellamaalla tuuli paikoin niin rajusti, että kaatuneet puut aiheuttivat jo korjattuihin sähkölinjoihin uusia vikoja.

Länsi-Uudellamaalla toimivan Elnovan mukaan yhtiön toimialueella oli tänään vielä noin 700 sähkötöntä taloutta. Pääosan korjauksista arvioitiin olevan valmiina huomisiltana.

Satakunnassa suurin osa talouksista sai sähköä jo eilisiltaan mennessä. Lounais-Suomessa oli Fortumin mukaan tänä aamuna vielä parisataa taloutta ilman sähköä, mutta päivän mittaan sähköt saatiin kuntoon kaikille vakituisille talouksille.

Mittavat korjaukset maksavat sähköyhtiöille alustavien arvioiden mukaan useita miljoonia markkoja. Korjaustöissä on ollut mukana satoja henkilöitä.

Tallinnan pika-alusliikenne alkoi taas


Myrskyn takia keskeytynyt pika-alusliikenne Helsingin ja Tallinnan välillä on alkanut jälleen tänään. Ensimmäiseksi reitille lähtivät Tallink Expressin katamaraanit puolen päivän jälkeen, kerrottiin Helsingin meriliikennekeskuksesta. Tuulen nopeus oli laskenut päivällä turvallisiin lukemiin.

Pika-aluksilla päätetään itse niiden lähdöstä, ja yleensä jäädään satamaan, jos tuulen nopeus nousee 15 metriin sekunnissa. Myös aallonkorkeus vaikuttaa lähtöpäätökseen.

Tallinnan satamassa sunnuntain vastaista yötä olleen Finnjetin matkustajat eivät päässeet aamulla maihin, vaan saivat tyytyä sisäoloihin, laivalla ollut matkustaja kertoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.