Mainos

Sähköpostit ahdistavat, joten et katso niitä? Näillä tavoilla lisäät stressiäsi päivittäin

0:57

Lisäät stressiäsi päivittäin, jos et malta nukkua tai jättää sosiaalista mediaa rauhaan edes hetkeksi!

Välttelet stressin aiheuttajaa

Vaikka muiden asioiden ajatteleminen stressaavan asian sijaan voi tuntua rakentavalta, se ei ole sitä. Ongelman välttely vain paisuttaa sitä.

Stanfordin yliopiston psykiatrian ja käytöstieteen asiantuntija paljasti Huffington Post -lehdelle, että mitä enemmän asiaa välttelee, sitä pahemmaksi tilanne menee; jos ongelmaan tarttuu rohkeasti, siitä saavuttaa yliotteen helpommin.

Et mennyt eilen ajoissa nukkumaan

Valvominen on hauska idea ainakin siihen asti, kun herätyskello soi kello 6.08. Stressi ja unenpuute ruokkivat toisiaan, sillä väsyneenä ärtyy helpommin.

1:28

Et liikkunut

Liikkuminen vähentää stressiä. Jos et ehdi salille, myös pieni kävelylenkki riittää!

Avauduit ystävillesi, vaikka he eivät olleet stressisi syy

Tutkimusten mukaan stressi tarttuu, joten jos jatkuvasti tiuskit tai napiset kavereillesi, hekin alkavat pian valittaa omista asioistaan sinulle.

Hoidit stressiä sosiaalista mediaa selaamalla

Facebookista ei pääse ulos näkemättä edes yhtä, ihanaa hehkutuspostausta, jonka jälkeen oma elämä vaikuttaa surkealta. Sosiaalinen media aiheuttaa tutkijoiden mukaan vertailua ja vaikuttaa siten mielialaan.

Yritit ostaa onnea

Shoppailu voi kuulostaa rentouttavalta, mutta se ei vie oikeita ongelmia pois. Vuoden 2013 selvityksen mukaan materiaan tarrautuminen itse asiassa lisäsi stressin vaikutuksia.

Teit nopeita päätöksiä

On luonnollista haluta nopea lopetus stressaavalle tilanteelle. Tutkimusten mukaan ihminen kuitenkin tekee stressaantuneena huonoja pitkän tähtäimen päätöksiä.

0:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.