Mainos

Sähkönjakeluun luvassa lisää ongelmia – Savossa korjaustyöt jatkuvat yön yli

Skotlannissa ja Ruotsissa tuhoja aiheuttanut voimakas matalapaine rantautui Varsinais-Suomeen ja etelärannikolle illalla. Myräkän odotettiin tuovan illan ja yön aikana lounaisimpaan Suomeen jopa 15 senttiä lunta. Ilmatieteen laitoksen mukaan voimakkaimpien tuulten odotettiin kuitenkin pyyhkäisevän Suomen eteläpuolelta.

Uuden myräkän tuomat lumisateet olivat ennusteiden mukaan jäämässä pääosin Jyväskylän eteläpuolelle. Ajokeli saattaa olla vielä sunnuntaiaamuna paikoin erittäin huono. Pakkanen kiristyy vaihteeksi koko Suomessa, ja itätuuli lisää pakkasen purevuutta.

Lumentulon pelättiin vaikeuttavan myös sähkönjakelua, joka oli vielä lauantaina monin paikoin vaikeuksissa edellisten lumisateiden jäljiltä.

Illalla sähköttömiä talouksia oli Savossa ja Keski-Suomessa tuhansia. Pelkästään Savon Voiman verkossa sähköttä oli puoliltaöin vajaat 3 000 asiakasta. Myös sähköverkkoyhtiö Elenian alueella Keski-Suomessa noin 1 500 asiakasta oli ilman sähköjä.

Savon Voimasta arvioitiin, että katkot voivat jatkua sunnuntaihin asti. Erityisen paljon yksittäisiä vikapaikkoja oli Suonenjoella. Savon Sanomien mukaan sähköttä oli lauantaina myös operaattorien tukiasemia, mikä mykisti kännyköitä ja nettiyhteyksiä.

Töitä jatketaan yötä myöten.

– Kyllä tälläkin hetkellä on paljon porukkaa tuolla liikenteessä. Kun saahaan yksittäisiä vikoja korjattua, niin lähtee sitten porukat lepäämään ja aamulla aloitetaan heti tuossa viimeistään seitsemän tietämissä. Joitakin ryhmiä on koko yönkin töissä, mutta pyritään kuitenkin sydänyö hyödyntämään lepäämisessä ja pystytään sitten valoisan aikaan tekemään mahdollisimman tehokkaasti sitä työtä, Savon Voiman verkostopäällikkö Pekka Miettinen kertoi MTV Uutisille.

Myrsky teki tuhoja matkalla 

Ennen Suomeen tuloaan myrsky ehti aiheuttaa tuhojaan Skotlannissa sekä Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Skotlannissa katkesivat sähköt kymmeniltätuhansilta kotitalouksilta. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan talvimyrsky haittasi myös tieliikennettä. 

Etelä-Ruotsissa useita juna- ja lauttavuoroja jouduttiin perumaan lumisateen ja kovan tuulen takia. Uutistoimisto TT:n mukaan E6-moottoritiellä varsinkin raskas liikenne oli suurissa vaikeuksissa.

Matalapaineen odotetaan liikkuvan sunnuntaina myös Baltian yli. Baltian uutistoimiston BNS:n mukaan Viron länsi- ja luoteisrannikoille on annettu sunnuntaiaamuksi varoitus korkeasta merivedestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.