Mainos

Sähkönjakelu ja laivaliikenne toipuivat myrskystä

Myrskytuulet olivat aamuun mennessä heikenneet koko maassa. Huomiseksi ennustetaan kuitenkin jo kovaa tuulta.

Syysmyrskyn tuhojen korjaus on jatkunut Länsi- ja Etelä-Suomessa. Kovien tuulten sekoittama laivaliikenne palasi päivän mittaan normaaleihin aikatauluihinsa.

Iltaan mennessä sähköyhtiöt olivat korjanneet lähes kaikki kaatuneiden puiden aiheuttamat sähkökatkokset. Esimerkiksi Fortumin jakelualueella oli illansuussa sähköttä enää parisataa kotitaloutta Länsi- ja Etelä-Suomessa. Katkoista kärsittiin esimerkiksi Lohjalla ja Suomusjärvellä.

Vattenfallin jakelualueella viat saatiin korjattua jo eilen iltapäivällä, joskin yksittäisistä vioista tuli muutamia ilmoituksia vielä tänään. Myrskytuulten lisäksi sähköongelmia aiheutti yhtiölle lumisade lähinnä Oulaisten, Vihannin, Ruukin ja Raahen alueella.

Tallinnan ja Helsingin välillä kulkeva pika-alusliikenne käynnistyi tänä aamuna parin vuorokauden tauon jälkeen. Alukset olivat joutuneet jäämään myrskyn vuoksi satamaan perjantaina ja eilen.

Pika-alukset toivat kotimaahan myös Eckerö Linen Nordlandia-aluksen matkustajia. Noin 2000 matkustajaa joutui viettämään viime yön Virossa, koska Nordlandia törmäsi eilen satamalaituriin Tallinnassa. Alus lähti korjaustelakalle ja sen arvioidaan palaavan Suomeen vasta torstaina.

Myrskytuulet olivat aamuun mennessä heikenneet koko maassa, ja päivän aikana päästiin ainakin paikoin nauttimaan myöhäissyksyn auringonpaisteesta. Ilmatieteen laitos kuitenkin varoitti jälleen kovasta tuulesta, jota ennustettiin eteläisille ja läntisille merialueille viimeistään huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.