Mainos

Sähkölaitteiden keräyspisteitä liian vähän

Liian harvasta keräysverkosta on tullut suurin ongelma elokuun puolessa välissä alkaneelle tuottajavastuuseen perustuvalle keräykselle.

Jo kolmen viikon ajan kuluttajat ovat päässeet ilmaiseksi eroon vanhoista sähkölaitteistaan. Niiden keräyksestä huolehtivat nyt laitteiden valmistajat ja maahantuojat. Ongelmaksi uudessa järjestelmässä on muodostunut keräyspisteiden liian pieni määrä. Koko maassa pisteitä on 175, mutta esimerkiksi Lapissa niitä on vain neljä.

Lapissa matkaa lähimmälle keräyspisteelle saattaa kertyä satoja kilometrejä. Vanhoista laitteista pääsee nyt eroon ilmaiseksi, mutta jos lähin keräyspiste on satojen kilometrien päässä, keräys ei toimi.

-Kuluttajan näkökulmasta tilanne on aika huono tällä hetkellä. On suotavaa, että näitä pisteitä tulee reilusti enemmän, kertoo Rovaniemen kaupungin jätehuollon työnjohtaja Janne Alkki.

Läheskään joka kunnassa ei ole omaa keräyspistettä. Lapin lisäksi pisteitä on harvassa myös Itä-Suomessa. Keräyksestä vastaavassa tuottajayhteisössä luvataan parannusta tilanteeseen.

-On paikkakuntia, joille selvästi tarvitaan keräyspisteitä ja nämä uudet pisteet syntyvät syksyn mittaan, kertoo SER-tuottajayhteisön hallituksen puheenjohtaja Timo Laatikainen.

Jatkossakaan keräyspisteitä ei tule joka kuntaan vaan esimerkiksi Lapissa keräys järjestetään kiertävien keräysautojen avulla.

Käytössä olevissa keräyspisteissä vanhoja sähkölaitteita on vastaanotettu suuria määriä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n kolmelle keräysasemalle on tuotu romua jo 200 tonnia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.09.2005)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja