Mainos

Sähköiseen kauppaan luotetaan

Suomalaisten luottamus verkkokauppaan on EU-maiden vahvin. Kreikkalaiset ja portugalilaiset ovat varovaisimpia. Verkkokaupan turvallisuudessa on kuitenkin edelleen ongelmia.

Suomalaiset luottavat eniten EU-maiden kansalaisista sähköiseen kaupankäyntiin. EU:n komission
tutkimuksen mukaan suomalaisten luottamus on selvästi suurempaa kuin minkään muun maan kansalaisten.
Seuraavaksi eniten sähköiseen kauppaan luottavat hollantilaiset ja ruotsalaiset - vähiten taas kreikkalaiset ja portugalilaiset. Komission tekemän tutkimuksen tulokset osoittavat, että sähköisestä maksamisesta on tulossa yhä hyväksytympää ja turvallisempaa, EU:n sisämarkkinoista vastaava komissaari Frits Bolkestein sanoi.

Turvallisuudessa on kuitenkin edelleen ongelmia, jotka haittaavat sähköisen kaupankäynnin leviämistä.
Vain 26 prosentissa tutkituista sähköisistä kauppapaikoista turvatiedot löytyivät helposti. Verkkopankeissa turvallisuustiedot löytyivät huomattavasti helpommin kuin muissa palveluissa. Kielen selvyys oli myös verkkopankeissa parempaa kuin muilla kauppapaikoilla.

Komissio aikoo ehdottaa lähiaikoina uusia EU:n laajuisia sääntöjä sähköiselle kaupankäynnille. Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään lakiesityksen valmistelussa. Bolkesteinin mukaan sähköinen kaupankäynti voi edesauttaa suuresti Euroopan talouskasvua.

Tutkimuksessa haastateltiin 2400:ta ihmistä eri puolilla unionia. Sen lisäksi tutkijat analysoivat 600 verkkokauppapaikkaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.