Sähköautojen julkisia latauspisteitä jo yli miljoona – täällä tolppien pystytystahti on kaikkein kovinta

Ensimmäiset Polestar 2 -sähköautot saapuivat Eurooppaan 0:30
Euroopan ensimmäisiä Polestar 2 -sähköautoja kuljettanut rahtilaiva rantautui Belgiaan kesäkuun lopulla.

Maailmassa on nyt jo yli miljoona julkisilla paikoilla olevaa sähköauton latauspistettä. Kaikkein vauhdikkaimmin uusia latureita asennetaan tällä hetkellä Alankomaissa ja Kiinassa.

Maailman julkisten sähköauton latauspisteiden määrä ylitti puolen miljoonan rajan vuonna 2017. Nyt, vain kolmea vuotta myöhemmin, määrä on kaksinkertaistunut tuolloisesta.

Kaikkein eniten uusia julkisia latauspisteitä pystytetään juuri tällä hetkellä Euroopassa, Kiinassa ja Pohjois-Amerikassa, vaikkakin viimeisimmäksi mainittu on kaukana terävimmän kärjen takana.

Nopeimmin latauspisteiden määrä on kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana Alankomaissa, jossa on jo enemmän latauspisteitä kuin Yhdysvalloissa, vaikka ajokortillisia kansalaisia on vähemmän kuin New Yorkin osavaltiossa. 

Latureiden määrän 12-kertaistuttava 20 vuodessa

Yli puolet kaikista maailman julkisista latauspisteistä on Kiinassa. Euroopassa niitä on tällä hetkellä eniten Ranskassa, mutta EU on asettanut tavoitteekseen miljoonan laturin rajapyykin rikkomisen unionin alueella vuoteen 2025 mennessä.

Bloomberg ennustaa, että vuonna 2025 yksi kymmenestä uudesta autosta on täysin sähköinen. Tällä kehityskululla maailmassa tarvittaisiin arviolta 12 miljoonaa julkista sähköauton latauspistettä vuonna 2040.

Lähde: Bloomberg

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja