Ensimmäiset ruotsalaiskiinalaiset sähköautot lipuivat Eurooppaan – Polestar 2 on vielä suomalaisten ulottumattomissa

Ensimmäiset Polestar 2 -sähköautot saapuivat Eurooppaan 0:30
Euroopan ensimmäisiä Polestar 2 -sähköautoja kuljettanut rahtilaiva rantautui Belgian Zeebruggeen viime viikolla.

Volvon sisarmerkki Polestarin ensimmäiset sähköautot ovat saapuneet Eurooppaan.

Ensimmäinen rahtilaivallinen Polestar 2 -sähköautoja rantautui Belgian Zeebruggeen perjantaina. Autosta kiinnostuneiden suomalaisten ei kuitenkaan kannata nuolaista, sillä aikataulua auton saapumiselle täkäläisille markkinoille ei ole vielä edes kerrottu.

Eurooppaan perjantaina saapuneet autot on varattu ruotsalaisille ja norjalaisille asiakkaille. Toimitusten on määrä käynnistyä elokuussa.

Seuraavassa kuormassa saapuu Belgiaan, Saksaan, Alankomaihin ja Isoon-Britanniaan matkaavia autoja. Näiden jälkeen, vielä vuoden 2020 aikana, autonsa saavat sveitsiläiset asiakkaat.

Ennen kuin Zeebruggeen saapuneita autoja toimitetaan asiakkaille ja Polestarin omiin liikkeisiin, kuljetetaan ne rekkojen kyydissä Belgiassa sijaitsevaan keskukseen, jossa autoille tehdään vielä viimeiset tarkistukset ja ne valmistellaan luovutuskuntoon.

Kiinassa valmistettava Polestar 2 käyttää samaa CMA-alustaratkaisua kuin esimerkiksi Volvo XC40. Auto esiteltiin Geneven autonäyttelyssä keväällä 2019 ja se pyrkii haastamaan erityisesti Tesla Model 3:n.

Ensimmäisenä markkinoille saapuva malli on tuttuun tapaan hinnaston yläpäästä, asettuen noin 60 000 euron tuntumaan. Myöhemmin tarjolle tuleva karvalakkimallin hinta pyörii Polestarin mukaan noin 40 000 eurossa.

Lähde: Polestar

Lue myös:

    Uusimmat