Sähköauto vetää aurinkopaneeleilla peitettyä asuntovaunua ympäri maailmaa – MTV yhytti ilmastokiertuelaiset Riihimäellä

Sähköauto vetää aurinkopaneelien peittämää asuntoautoa ympäri maailman – MTV kohtaa ilmastokiertuelaiset Riihimäellä 8:18

Aurinkoenergialla toimiva Solar Butterfly -asuntovaunu kiertää parhaillaan ympäri maailmaa sähköauton vetämänä. Suomeen ehtineen tempauksen tavoitteena on levittää ilmastotietoutta.

Solar Butterfly on suuri perhosenmuotoinen asuntovaunu, joka hyödyntää aurinkoenergiaa toimintoihinsa. Vaunu antaa myös virtaa vetoautona toimivaan Teslaan. Asuintilojen lisäksi vaunu sisältää myös keittiön, suihkun ja TV-studion.

Vaunussa pystyy myös tarvittaessa yöpymään.

Viisihenkisen sähköautoretkikunnan tavoitteena on kiertää neljän vuoden aikana 90 maata kuudella mantereella – Euroopasta Aasiaan, Amerikkaan ja Afrikkaan. Sunnuntaina Solar Butterfly -tiimi pysähtyi Riihimäelle.

Myös vastoinkäymisiä ollut

Suurin osa matkasta on mennyt hyvin, mutta joitain vastoinkäymisiäkin on ollut.

– Tietenkin on ollut vaikeuksia, tämähän on pilottihanke. Esimerkiksi elektroniikassa on ollut ongelmia,  Teslan ovet eivät auenneet, tiimin jäsen Frédéric Michaud kertoo. 

– Kerran myös vettä on päässyt asuntovaunuun, ja kaapeleitakin on pitänyt säätää.

Michaudin mukaan ihmiset ympäri maailmaan ovat olleet ilmastotempaukselle hyvin avoimia

– Ihmisillä on ollut loistava asenne, he ovat olleet avoimia ja toivottaneet meidät tervetulleiksi sekä auttaneet meitä. Enempää ei voisi toivoa.

Solar Butterflyn matka mahdollistetaan yrityssponsoroinnilla ja lahjoituksin.

Katso Liven lähetys ilmastotempauksesta oheisesta videoartikkelista.





Lue myös:

    Uusimmat