Mainos

Sähköauto lyömässä läpi – näin moni vaihtaisi

Puolet autonomistajista on valmis hankkimaan sähkö- tai biokaasuautoon seuraavan viiden vuoden aikana, ilmenee Sitran Taloustutkimuksella teettämästä kyselytutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan 76 prosenttia suomalaisista on huolissaan ilmastonmuutoksesta.

Yli 70 prosenttia ihmisistä myös uskoo, että omilla ja perheen toimilla on vaikutusta ilmastonmuutoksen hillinnässä.

Suuri osa kansalaisista on myös ottanut käyttöön erilaisia tapoja pienentää omaa hiilijalanjälkeään ja energiankulutustaan: 82 prosenttia pyrkii systemaattisesti vähentämään sähkönkulutustaan, 72 prosenttia pyrkii vähentämään vedenkulutusta ja 47 prosenttia on tehnyt energiatehokkuutta edistäviä toimenpiteitä ja remontteja.

Aurinkosähköpaneelit suosiossa

Suomalaiset suhtautuvat hyvin myönteisesti uusiutuvaan energiaan. Peräti 85 prosenttia suomalaisista on kyselyn mukaan kiinnostuneita lähienergiasta.

Aurinkosähköpaneeleihin suhtautuu myönteisesti lähes 90 prosenttia suomalaisista ja maalämpöpumppuihin suhtautuu myönteisesti vajaat 80 prosenttia kansalaisista.

– Myönteinen suhtautuminen aurinkoenergiaan, sähkö- ja kaasuautoihin sekä energiansäästöön kertovat suomalaisten vastuunkannosta, järkevyydestä ja ympäristöstä huolehtimisesta – toki myös taloudellisuudesta, arvioi  johtaja Mari Pantsar-Kallio Sitrasta.

Kallion mukaan päätöksentekijöiden pitäisikin havahtua muutokseen ja tehdä kestävistä elämäntavoista kansalaisille helpompia toteuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.