Mainos

Sähköasentajien lakkoa sovitellaan ensi viikolla

Talotekniikka-alalla torstaina alkaneen sähköasentajien lakon sovittelua jatketaan ensi viikon maanantaina. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius tapasi SAK:laisen Sähköalojen ammattiliiton ja työnantajia edustavan Talotekniikkaliiton johtoa tänään.

Osapuolet sopivat neuvottelevansa uudesta työehtosopimuksesta sitä ennen keskenään erilaisissa työryhmissä. Ensi viikolla sopua etsitään ns. suurten neuvottelukuntien voimin valtakunnansovittelijan toimistossa.

Lakko laajentumassa loppukuusta

Sähköliitto aikoo laajentaa lakkoaan koko maata koskevaksi 22. maaliskuuta. Ellei talotekniikka-alan työsopimuskiistaan löydetä ratkaisua, työtaistelu ulottuu kahden viikon kuluttua kaikkiin noin 10 500 talotekniikka-alan sopimuksen piirissä olevaan sähköasentajaan.

Tässä vaiheessa työtaistelun piirissä on noin 2500 sähkömiestä, joten lakon on arvioitu vaikeuttavan rakennus- ja korjaustöitä etenkin pääkaupunkiseudulla. Lakon piirissä ovat Helsinki, Vantaa, Espoo ja Kauniainen sekä kahdeksan teollisuusrakennuskohdetta eri puolilla maata.

Talotekniikka-alan sopimuksen piirissä on myös vajaat 5000 putki- ja eristystöitä tekevää SAK:laisen Rakennusliiton jäsentä. He eivät kuitenkaan ole lakossa, vaan odottavat neuvottelutilanteen selkiytymistä. Mahdollisena on pidetty erillisen sopimuksen tekemistä kummallekin liitolle.

Sähköliitto jatkoi sopimusneuvotteluja

Sähköliitto jatkoi tänään neuvotteluja myös toisen ilman työehtosopimusta olevan eli energia-alan sähköasentajien sopimuksesta. Yksityisiä voimalaitoksia ja sähkönjakeluyhtiöitä edustavan Energia-alan keskusliiton Finergyn ja Sähköliiton väliset neuvottelut koskevat noin 5000 sähköasentajaa.

Myös energia-ala on ollut sopimuksettomassa tilassa helmikuun lopulta lähtien. Neuvotteluja jatketaan myös huomenna. Molempien alojen neuvotteluja vaikeuttavat erimielisydet palkankorotusten tasosta. Sähköliitto on pyrkinyt yleistä tuloratkaisun tasoa korkeampiin palkankorotuksin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.